Az Indianapolis Colts a szezonnyitón vereséget szenvedett a Jacksonville Jaguars csoport rivális vendégeként 20-27-re. Pedig a nyitó drive-ban alig kellett több mint három perc és megszereztük Nyheim Hines futott touchdown-jával a vezetést. A második támadás sorozatunk is hasonlóan dinamikus és domináns volt egészen a Jags négy yardos vonaláig, ott viszont a már TD-t szerző Hines-t megállította a védelem, így 4&1-nél elveszítettük a labdát. Innentől indultunk el talán a lejtőn.

Nem is kívánhattunk volna ennél jobb kezdést, ebben szerintem minden Colts drukker egyetért. Hét játékból megtett 63 yard, amihez 3:16 másodpercre volt mindössze szükségünk a szezon első hat pontosára. Ezután a védelem is pompásan rajtolt, a Jaguars a saját térfeléről volt kénytelen puntolni. A második drive is remekül kezdődött és Frank Reich jogosan volt bizakodó, mikor nekimentünk negyedikre és nem field goallal próbálkoztunk az ellen 4 yardos vonalánál. “Úgy éreztem, mintha már megcsináltuk volna, – mondta a vezetőedző – úgy éreztem nem tudnak megállítani minket támadásban. Tényleg így éreztem.” Azonban 12 yardra a Jacksonville végzónájától, Philip Rivers ugyan megtalálta előbb Zach Pascalt hat yardért, de utána előbb Jack Doyle-al nem volt meg az összhang, majd utána két Hines futással nem sikerült megtenni a maradék 4 yardot egy-egy középső futással. Így végül oda a lehetőség a 14-0-ra és a Jags is felébredt. Mind az offense, mind a defense…

Hines 7-0

A mérkőzésen többször is észrevehető volt, hogy a támadó egységünk a kulcs pillanatokban rendre csődöt mondott. Szükségtelen büntetések, redzone-ban elkövetett pontatlanságok, és persze az eladott labdák. A vörös zónába a Colts ötször is eljutott, de abból csak kétszer sikerült pontot szereznie. A harmadik negyed közepén zászlót dobtak a játékvezetők, egy illegal formation repült az újonc Jonathan Taylor 8 egységnyi futása után, amivel a Jacksonville 4 yardos vonaláig jutottunk volna el, de ahelyett, hogy 2&2-vel jöhettünk volna, jöhetett egy 1&15. A drive végeredménye a rookie rúgó Rodrigo Blankenship hibázott és a labda a kapufát találta el 30 yardról. A negyedik játékrész elején Jack Doyle-ra dobtak egy zászlót, miután ismételten Taylor futott remekül és az ellenfél 8 yardos vonaláig jutott el, de a büntetés következtében 1&25-el jöhettünk a 29-ről. Ezt ugyan Blakenship értékesítette. Rivers két interception-je sem segített, főleg úgy, hogy abból a csoport rivális 10 pontot tudott szerezni. “Hiába szereztünk 450 yardot támadásban és 27 first down-t, aminek alapesetben örülnünk kéne, a red zone-ban elkövetett temérdek hiba miatt nem tudtuk az eredményt hozni” – nyilatkozta Rivers a meccs után. – Ha így megölöd magad, akkor vége az egésznek és kikapsz 20-27-re.”

A védelem az előző szezon végeztével egészen jól összeállt, bár néha azért a coverage hagyott némi kívánnivalót maga után. Az secondary elégtelen kommunikációjának következménye néhány hatalmas játék az ellenfelek részéről. Ezt sajnos úgy látszik áthozta erre a szezonra is a D. Voltak jól sikerült playek, főleg az első félidőben, de Gardner Minshew II többször is talált tiszta célpontokat és sajnos több nagyon fájdalmas hosszú passz is összejött, ami szintén a megfelelő kommunikáció hiányára vezethető vissza. Minshew-nak mindössze egy rossz passza volt az elengedett 20 próbálkozásból, ebből 173 egységet hajigált össze három TD-vel, eladott labda nélkül. Az első TD-nél DJ Chark Jr.-t találta meg a QB a jobb sarokban T.J. Carrie CB és Khari Willis S között. Még a Colts 20-17-es vezetésénél 6:04-el a mérkőzés vége előtt Keelan Cole balról indulva futott keresztbe a Colts térfelén és maradt elképesztően üresen, amivel megfordította az állást a Jags. A legközelebbi védő 10 yardra volt tőle Xavier Rhodes személyében. “Rettentően dühös vagyok, mert tudod milyen típusú csapat vagyunk, tudod milyen típusú csapatunk van és, hogy milyen játékosaink vannak az öltözőben. – nyilatkozott Darius Leonard csalódottan. –  Ahogy mondani szoktam, teljesen mindegy mi van a papírra leírva, arra kell rájönnünk, hogy hajtjuk végre a feladatunkat. Tudom, hogy rengeteg hibát vétettünk, főleg a védelem. Túl sokat!

Azzal nagyjából tisztában voltunk, hogy a gárda ebben a szezonban is, csakúgy, mint a tavalyiban, a futásokkal fogja a támadásit vezetni, annak ellenére is, hogy Rivers megérkezett Los Angelesből. Erre a szezonra a Marlon Mack, Nyheim Hines, és Jonathan Taylor a liga egyik legjobb futó triója a ligába, kiegészülve a támadófallal. Mack tavaly megfutotta első 1.000 yard feletti szezonját és Hines is remekül vette ki a részét mind a futásokból, mind az elkapásokból. A második körben draftolt Taylor is egyértelműen erre hagyott következtetni, az Indianapolis marad futás orientált csapat, hiába a Manning és a Luck múlt, és hiába érkezett egy relatíve jó kezű QB. Mack pazarul is kezdte a mérkőzést vasárnap, négy futásból összehozott 26 egységet, és három elkapásból is összekapkodott 30 yardot. Azonban a második negyed közepén Rivers passzkísérlete után lenn maradt egy bokasérülés miatt és nem is tért vissza már a mérkőzésre. A találkozó után kiderült, hogy valószínűleg az achillese szakadt el.

Marlon Mack

A preseason hiánya egyértelműen érződött az Indianapolison. Szerencsére azért még nem kell a kardunkba dőlnünk, egyáltalán nem vészes a sorsolásunk a szezonra és a csoportunk se éppen egy NFC West, szóval fel lehet innen állni, de mind a Rivers – Doyle és Rivers – T.Y. Hilton kapcsolaton csiszolni kell, mind a secondarynek össze kell kapnia magát, mert ismételten egy csúfondáros szezonnak nézhetünk elébe. Meglátjuk vasárnap a Minnesota Vikings ellen hazai pályán tudunk-e javítani, de könnyű dolgunk biztosan nem lesz, hiába kezdtek a lilák is vereséggel.

Forrrás:

IndyColts.hu

indycolts.hu