Szó se róla, Bruce Arians meg sem próbálta megkönnyíteni Tom Brady életét. Abszolút nem azt játszotta az irányító, amit New England-ben megszokott. Túlerőltettük a hosszú passzokat, s jó futójáték sem támogatta az irányítót.

Ez voltaképp egy kis beharangozója volt a játékosok értékeléséről szóló rovatnak. Ezúttal nem pontozni fogunk, hanem + és – jellel értékelünk. A legjobb támadó és védő 2 plusz jelet kap, aki jó teljesítményt nyújtott egyet és mínuszt a rosszul teljesítők. Két dolog.

Az első és legfontosabb, a ti hozzászólásotok is számít, vagyis ha bárki megírja véleményét, az bekerül az értékelésbe. A másik, külön értékeljük a támadókat és védőket. A speciális egységből a kicker és visszahordó az offense-hez, a punter és a szerelő játékosok feladatuk jellegéből adódóan a defense-hez számítódnak.

Offense:

Először is, korántsem annyira reménytelen a helyzet, mint ahogy elsőre kinéz. Persze ehhez az is kellene, az edzői stáb végre belássa sok év után Tampában, nem a sémához igazítjuk a játékost, hanem a játékosra szabunk sémát és megpróbálunk az erősségeire építeni.

Ennek a hiánya történt voltaképpen Tom Brady-vel is. Ariansnak és stábjának egész egyszerűen csak be kell látnia, Brady játékstílusa inkább épül az elkapások után szerzett yardszerzésre, a hosszú passzok erőltetése nélkül, amiben (főleg az utolsó években) Tom Brady nem tartozik a liga elitjébe.

Erős fal, jó futójáték, a futók nagy arányú bevonása az elkapásokba, erős és gyors 5-10 yardos passzok, trükkös játékok megfelelő arányú keveréke. Ebben Brady jó, s én ezt a mutatott játéka ellenére továbbra is elhiszem, szóval nálam egyenlőre az irányító nem kap semmilyen jelet.

Chris Godwin ugyanakkor igen. 7 felé szálló labdából 6 elkapás lett 3 first down kíséretében, 13,2 yarddal elkapásonként. Még egy szerelése is volt. Elég nagy baj, hogy 79 yarddal a háta mögött őt jelölöm a legjobb támadónak. Két + jel.

Scotty Miller yardokban alig maradt le és látszik, kellő összeszokás után a mélységi passzokban sebessége miatt Brady veszélyes elkapója válhat belőle. Egy + jel.

Tristan Wirfs, Cam Jordan-t kapta ellenfélül, ami egy rutinos falembernek is nagy kihívás. Jordan mindössze egy nyomást bírt helyezni Bradyre, ami a fiatal falember dicsérete. 1 + jel.Nem teljesített ilyen jól Donovan Smith. A rutinosnak mondott tackle több zászlót is “kiharcolt”, valamint négy nyomást is engedett Brady felé, többek között olyan “sztárok” részéről, mint a másodéves Carl Granderson. Egy – jel.

Rob Gronkowski lényegében semmilyen szinten nem volt hatással a mérkőzésre. Ha már visszajött, akkor viszont ezt illő lett volna megtennie. 1-jel. Bár Mike Evans egyetlen elkapással zárt, ezt betudom sérülésének, valamint az összeszokottság hiányának, amiért nem feltétlenül a játékost okolom. Nem kap tőlem jelet már csak azért a pompás pofon miatt sem, amit Lattimorenak osztott ki.

Defense:

A két kapitány Devin White és Lavonte David kitett magáért. Egyaránt nagy szerepet játszottak a Saints futások, valamint a linebackerek vonalába érkező passzok levédekezésében, akár még az ellenfél backfield-jén is. White 2+, David 1+.

William Gholston is nagy szerepet játszott abban, hogy Saints futások szinte nem is léteztek. Jason Pierre-Paul pedig az egyetlen védő volt, aki igazán veszélyt jelentett Drew Brees-re.

Nem dicsérhetjük így cornerbackjeinket. Carlton Davis és Jamel Dean csúnyán megégett. TD-ket kaptunk róluk, szereléseket rontottak el, ami pozíciójuknál fogva a mai NFL-ben nem túl jó előjel. Mike Edwards nem kapott szerepet a védelemben, ellenben a speciális egységben szerelte saját csapattársát, ami egy fumble-t eredményezett. Nem túl veretes. 1 – jelet ér.

Kicsit lehangoltak vagyunk, mert talán már mindannyian elhittük, lehet keresnivalónk akár egy Saints ellen is. Nem így van, de a Panthers ellen beindulhatunk, hiszen nem tűnik túl acélosnak a védelmük. Szóval innen szép a siker!

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com

Fotó: bucsnation.com