A sikertelen 4th down kísérlet megakadályozta a Panthers fordítását

A sikertelen 4th down kísérlet megakadályozta a Panthers fordítását

A negyedik negyed végén 34-30-as hátrányban a Panthers 4th&inches szituációval találta szemben magát a Las Vegas 46 yardos vonalánál. A futó Christian McCaffrey volt az egyetlen játékos, aki labdát kapott abban a labdabirtoklásban, négy futással 24 yardot szerzett.

De ennél a kritikus 4th downnál a labdát a fullback Alex Armah kapta meg.

Nem tudott yardokat szerezni, a Panthers elvesztette a labdát.

Miért nem adták megint a labdát McCaffrey-nak?

“Jó kérdés, és nem fogok vitatkozni senkivel.” mondta a vezetőedző Matt Rhule a Panthers 34-30-as szezonnyitó veresége után. “Erre gondolnom kell ezután a meccs után. Bízunk a játékainkban, és abban a helyzetben, ez a fajta fullback/irányító futás, ez az, amiben hittünk. Korábban is működött, úgy gondoltuk, hogy megint működni fog. Azt hiszem, amikor valakit hibáztatni akarsz emiatt, az egyetlen ember, akit hibáztathatsz, az a vezetőedző.”

A Rhule által említett sikeres futás a negyedik negyed elején volt, amikor Armah 1 yardos futással megoldotta a 3rd&1-es szituációt a red zone-ban. Ez vezetett McCaffrey második TD-jéhez, ami csökkentette a Las Vegas előnyét.

Így, amikor a meccs folytatódott, a Panthers úgy döntött, hogy Armah kezébe adja a labdát – nem pedig McCaffrey-nek.

“Nem hiszem, hogy számít, meglepődtem-e vagy sem. Alex egy pokolian jó fullback és nagyon is képes arra, hogy megoldja.” mondta McCaffrey.

McCaffrey 134 scrimmage yarddal (96 futott, 38 elkapott) és két futott TD-vel zárta a meccset. Yardjainak nagy részét a második félidőben szerezte, mivel az első 30 percben mindössze 31 futott yardja és egy elkapással 11 yardja volt.

Ettől függetlenül a Panthers minden első félidei labdabirtoklásból pontot szerzett, három mezőnygóllal és egy TD-vel. De a harmadik negyed elején beragadtak, és mindkét labdabirtoklás során 3&outra kényszerültek.

“Nem a saját szintünk és képességeink szerint teljesítettünk.” mondta az elkapó Robby Anderson.

De aztán McCaffrey elkezdte cipelni a labdát. A negyedik negyedet egy 16-yardos elkapással kezdte 3rd&14-nél, ezzel a Panthers a Raiders 13 yardos vonaláig jutott. Néhány játékkal később pedig egy 3 yardos touchdownt futott.

“Volt néhány jó futása, így határozottan azt gondolom, hogy megadta nekünk azt a lendületet, amire szükségünk volt.” mondta Anderson.

Miután a védelem a Raiders első labdabirtoklása után ismét megállította az ellenfelét, az irányító Teddy Bridgewater 75 yardos touchdown passzt adott Andersonnak a jobb oldalvonal mellett. A duó ezután az end zone hátsó részében is megtalálta egymást a kétpontos kísérlet során, ezzel 30–27-es vezetést szerzett a Carolina.

“Dupla mozgás volt. A meccs elején csináltunk egy ilyen játékot, és a corner megette.” mondta Anderson, aki öt elkapással 115 yardig jutott. “Tudtuk, hogy ha visszatérünk ehhez a játékhoz, működni fog. Tökéletesen működött. Emberfogás, és megcsináltuk.”

Bridgewaternek felemás napja volt. Többször is majdnem interceptiont dobott, és néhányszor elhibázta a szabadon lévő elkapókat. De 34 passzából 22 sikeres volt, 270 yardot és egy touchdownt passzolt, emellett volt még 4 futásból 26 yardja is.

“Azt hiszem, hogy Teddy kiválóan játszott.” mondta Rhule. “Úgy gondolom, hogy az első félidő végén remekelt a két perces drive során, és bárcsak meg tudtuk volna oldani azt a 4th&1-et, akkor meg tudta volna nyerni a meccset a végén.”

A vereség ellenére a vasárnap különleges nap volt Bridgewater számára. 2015 óta először kezdte a szezont kezdő irányítóként (Minnesota).

“Amikor elénekelték a néger nemzeti himnuszt (“Lift Every Voice and Sing”), annyira sírtam, hogy korábban le kellett jönnöm a pályáról.” mondta Bridgewater. “Csak a folyamatra gondoltam, az útra, és arra, mi minden kellett ahhoz, hogy visszatérjek ide.”

Minden meccsen vannak pozitívumok és negatívumok. A holtszezonbeli változások és a külső kritikák után a Panthers összefogott, olyan helyzetbe hozták magukat, hogy győzelemmel kezdjék az évet. De végül nem sikerült a fél yardot megszerezni, amivel még nagyobb benyomást hagytak volna hátra.

“Olyan játék volt, amelyben mindannyian ott voltunk, és ilyesmi állandóan előfordul. Nehéz valamit egy játékra kihegyezni.” mondta McCaffrey. “Lehet, hogy kijavítják, talán nem, de azt tudom, hogy ez nem számít. Megtörtént, és tovább kell lépnünk.”

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershungary.com

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .