Bill Belichick és Tom Brady közös története 20 éven keresztül íródott de útjaik különváltak idén márciusban. Az elmúlt két évtized során a történelem legsikeresebb edző és irányító párosává váltak de sokakat foglalkoztatott a kérdés, hogy mire is mennének egymás nélkül.

Erre a kérdésre választ kapunk az idei szezonban mert két évtized után külön csapatot erősítenek a felek. Belichick mester maradt a Patriots élén és igen sok problémával meg kellett küzdeni az idei évben amelyből az irányító elvesztése csak az egyik volt.

A szabadügynökpiacon több kezdője is távozott és náluk volt a legtöbb játékos, akik a koronavírus járvány miatt lemondta az idei szezont. Mindezek után hatalmas várakozás övezte a Miami Dolphins elleni szezonnyitójukat.

Az új irányítójuk Cam Newton vezérletével, aki maga 2 touchdownt futott, győzelemmel kezdték az idei szezont. Persze azért a Dolphins nem tartozik a liga legerősebb alakulatai közé de a győzelmet sohasem kell megmagyarázni.

Csak a poén kedvéért

Tom Brady egy nagyon erős támadóegységet irányíthat amelyikben Top célpontjai és minőségi futói vannak. Az Ő debütálása sem volt egyszerű mert az NFC egyik legerősebb csapata, a New Orleans Saints ellen kellett pályára lépnie.

Brady és csapata, fontos kiemelni, hogy a csapata, azonban elbukott a főpróbán. Végül 34 pontot kaptak a Szentektől mint csapat de Brady sem teljesített kiemelkedően.

A Buccaneers mezében lejátszott első mérkőzésen 36 passzkísérletéből csak 23 volt sikeres ami csak 64%-os pontosságot jelent. 239 passzolt yarddal, 2 touchdownal zárta a mérkőzést de kétszer is eladta a labdát. A második ráadásul pick-6 lett.

Természetesen nagyon hosszú a szezon és a tegnapi mérkőzésekből, az ellenfelek minősége miatt sem lehet hossztávú következtetéseket levonni de az biztos, hogy a Bellichick-Brady éra utáni korszak nyitányát 1-0-ra a mester nyerte.

Fotó: clutchpoints.com, bostonmagazin.com