A Panthers a negyedik negyedben vezetést szerzett a Raiders ellen, de megtartani már nem tudta, így 34-30-ra kikapott a 2020-as szezon első meccsén. Íme néhány gyors reakció a meccsről:

FURCSA HELYSZÍN

Furcsa, amikor egy üres stadionban játszanak. Ez nem okozhat senkinek sem sokkot, de személyesen megtapasztalni pont olyan furcsa, mint gondolnád. Amikor nem szólt a zene, teljesen csendes volt. A szurkolók bejátszott hangja némileg javított a helyzeten, de nem volt sok hallani való.

Mindkét oldal szurkolóit szimulálták a meccs folyamán. De még így is lehetett hallani, hogy minden egyes játékot követően a csapattársak a pálya szélén tapsoltak és biztatták a pályán lévő játékosokat.

Az viszont kétségtelen, hogy egy üres stadion, amelyben éles meccs zajlik, kísérteties érzés.

DONTE JACKSON SÉRÜLÉSE

A Panthers már eleve vékony volt a corner poszton, és korán próbára lettek téve, amikor a cornerback Donte Jackson az első negyedben bokasérülést szenvedett. A hét elején igazolt Rasul Douglas érkezett Jackson helyére a meccs hátralévő részére, az újonc Troy Pride Jr. mellé.

Pride védekezett a Raiders elkapóján, amikor Nelson Agholor 23 yardos touchdown elkapást szerzett a második negyedben. Az újonc jól helyezkedett, de Carr passza jobb helyzetben találta Agholort, amikor átlépte a gólvonalat.

KORAI ÚJONC SIKEREK

A Panthers az egész szezonban az újoncokra fog támaszkodni, és néhány eredményes játék révén mezőnygólon tartották a Las Vegast a második negyedben.

1st&6-nál, a Carolina hat yardos vonalánál a defensive tackle Derrick Brown a földre vitte a futó Josh Jacobsot -1 yardon. A safety Jeremy Chinn megmutatta a sebességét, és a jobb oldalon egy swing passz során három yardot engedve levitte a futó Devontae Bookert. A linebacker Shaq Thompson – aki nem újonc – a tight end Jason Wittent lökte ki a pályáról, miután két yardot szerzett egy harmadik down során.

Az ilyen játékokra nagy szüksége lesz a Panthersnek az újoncoktól, hogy megnyerjék a meccseket.

GONDOK A HARMADIK NEGYEDBEN

Bár a Panthers vissza tudott jönni, a meccs a harmadik negyedben fordult meg.

A Pantherst kettős blokk miatt büntették, és a saját 11 yardos vonalukról kezdték a támadást. A 3&out után az elkapó Hunter Renfrow Joseph Charlton első puntját a Las Vegas 49 yardos vonaláig vitte vissza – ez volt a Carolina első hibája a speciális csapatban.

Az irányító Derek Carr intentional grounding büntetése segített a Panthersnek, hogy 3rd&21 következzen, de Carr egy 15 yardos passzt adott a futó Jalen Richardnak, ami után egy 54 yardos mezőnygól következett.

Bridgewatert először sackelték az ezt követő drive-ban, a második egymás követő 3&out során.

A punt során a futó Trenton Cannon azért kapott büntetést, mert elhagyta a pályát, és nem jött vissza azonnal. A 15 yardos büntetés kedvező mezőnypozíciót adott a Raidersnek, akik ezt ki is használták. Jacobs hét yardos elkapása után 27-15-re vezetett a Las Vegas.

Ráadásul a harmadik negyed végén az elkapó D.J. Moore-t taunting szabálytalanság miatt büntették, miután nem tudott elkapni egy passzt az end zone-ban. Moore megbökte az ujjával a defensive back Lamarcus Joyner sisakját, ami miatt 15 yarddal hátrébb került a Panthers.

VÁLTOZATOS NEGYEDIK NEGYED

A Panthers a negyedik negyedet 27-15-ös hátrányban kezdte, de 15 pontot szerezve 30-27-tel átvette a vezetést.

A negyedik negyed első játékában a futó Christian McCaffrey elkapott egy 16 yardos passzt 3rd&14-nél, first downt szerezve. Néhány játék múlva a futó a jobb oldalon egy 3 yardos touchdownt szerzett, amelyet az end zone-ban egy nagy spike-kal ünnepelt.

A védelem ezt követően tette a dolgát, puntra kényszerítve a Raiderst, a nyitó drive óta először. Ezután a Panthersnek csak két játékra volt szüksége ahhoz, hogy fordítson.

A Carolina 25 yardos vonaláról, 2nd&8-nál az elkapó Robby Anderson egy dupla irányváltás után lefutotta az újonc cornerbacket, Damon Arnette-et. Teddy Bridgewater megtalálta a szabad elkapót, Anderson pedig 75 yardos TD-t szerzett. Bridgewater a kétpontos kísérlet során is Andersonnak passzolt, ezzel a Carolina hárompontos előnyt szerzett.

De a Panthers nem tudta távol tartani a futó Josh Jacobsot az end zone-tól. A másodéves játékos a harmadik touchdownját futotta, ezúttal 6 yardról, ezzel újra a vendégek vezettek 34-30-ra.

Négy perccel a vége előtt a Panthers visszakapta a labdát és a Las Vegas térfeléig jutott, de nem tudott TD-t szerezni. A Carolina nem passzolt a labdabirtoklás során, négy handoffot adtak McCaffrey-nek, ami után 4th&1 jöhetett a Las Vegas 46 yardos vonaláról. A fullback Alex Armah kapta meg a labdát, de nem tudta megszerezni az 1 yardot, így a csapat 1:11-gyel a vége előtt elvesztette a labdát.

A Carolina nyolc másodperccel a vége előtt még visszaszerezte a labdát a saját 27 yardos vonalánál, de nem volt elég idejük megszerezni a győztes TD-t.

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershungary.com