Mire figyeljünk ma este a Panthers – Raiders mérkőzésen?

Mire figyeljünk ma este a Panthers – Raiders mérkőzésen?

A Panthers vasárnap az első mérkőzését játssza a vezetőedző Matt Rhule irányításával. Íme öt dolog, amire érdemes figyelni az 1. héten a Raiders elleni mérkőzésen.

Javult-e a Panthers a futás ellen?

A Carolina nagyon szenvedett 2019-ben a futás ellen, a liga legrosszabb mutatóját hozták össze 5.2 yardot engedve futásonként. Okkal lehet reménykedni a csapat 2020-as esélyeit illetően, mivel a veterán defensive tackle Kawann Short visszatért egy vállsérülés után, amely miatt két meccs kivételével a teljes tavalyi szezont ki kellett hagynia. Ráadásul a Panthers idén tavasszal a 7. helyen a defensive tackle Derrick Brownt választotta a drafton.

De a másik oldalon ott van a Raiders 2019-es első körös választása, Josh Jacobs, aki tavaly megdöntötte a franchise újonc futó rekordját. Jacobs a szezon nagy részét egy makacs vállsérüléssel játszotta végig, amely miatt végül az utolsó négy meccs közül hármat ki is kellett hagynia. Jacobs ennek ellenére is a nyolcadik helyen zárt a bajnokságban 1150 futott yarddal, a meccsenkénti 88.3 yardos átlaga pedig a harmadik legjobb volt.

Ha a Panthers győzni akar, le kell lassítania Jacobsot. Ez nem lesz könnyű feladat, de ő az a motor, amely hajtja a Las Vegas támadóalakulatát. Ha Jacobs következetesen hozza az 5 yardos futásokat, akkor ez egy hosszú nap lesz a Panthers védelmének.

Hogyan néz ki Joe Brady támadóalakulata?

Érthető módon sokan kíváncsiak arra, hogy a támadó koordinátor Joe Brady mit hozott Carolinába. Végül is segített az egyetemi futball történelmének legeredményesebb offense-ét felépíteni tavaly az LSU-nál.

Ennek ellenére a türelem indokolt. Bradynek még soha nem volt edzője ennek a különleges csoportnak, és soha nem néztek még együtt szembe egy ellenféllel.

Várható, hogy a Carolina továbbra is úgy fogja használni a futó Christian McCaffrey-t, mint támadó szupersztárt, amit ő már bizonyított. Brady úgy érzi, hogy McCaffrey játékmennyisége összhangban van azzal, hogy mekkora hatással van CMC a játékra. Ráadásul a Panthers a széleken nagy sebességgel rendelkezik az elkapó Robby Anderson, Curtis Samuel és DJ Moore személyében. És akkor a Carolinának ott vannak még a tight endjei is, Chris Manhertznek és Ian Thomasnak is sokat kell bizonyítania 2019-ben.

Rengeteg rejtély övezi az offense-t, de a legfontosabb, amit meg kell tenniük, az a pontok szerzése.

Hogyan teljesítenek az újoncok?

A Panthers legjobb négy draft választása kezdőként szerepelt a szezon első depth chartján: Brown, a defensive end Yetur Gross-Matos, a safety Jeremy Chinn és a cornerback Troy Pride Jr.

Mindegyik játékosnak megvannak a maga kihívásai az 1. héten.

Brown és Gross-Matos a bajnokság egyik legjobb támadójátékosával találkozik. A Las Vegas centere, Rodney Hudson háromszoros Pro Bowler, tavaly pedig bekerült az All-Pro második csapatába. A jobb oldali tackle Trent Brown a liga legjobban fizetett támadója lett, amikor tavaly aláírt a Raiders csapatához.

Chinn valószínűleg a tight end Darren Wallerrel fog megmérkőzni. A 2019-es kiugró szezonja során Waller 1145 elkapott yarddal a második volt a tight endek között. Méretének és sebességének köszönhetően a pálya bármely pontján veszélyt jelent.

Pride kihívása kissé más, mivel a Raiders várhatóan két újonc elkapóval kezdi a meccset: az első körös Henry Ruggsszal és a harmadik körös Bryan Edwardsszal. A veterán irányító Derek Carr biztosan korán tesztelni fogja Pride-ot, függetlenül attól, hogy melyik elkapón védekezik.

A Panthersnek sok fiatal játékos van a védelmében, akiknek gyorsan fel kell nőniük.

A fiatal cornereik tesztelése

A Panthershez hasonlóan a Raidersnek is van újonc cornerbackje Damon Arnette személyében. Az Ohio State egykori játékosa tavasszal első körös választás volt, a Las Vegas nagy potenciált lát benne. Bár a klub májusban szerződtette a 10 éves veterán Prince Amukamarát a biztonság kedvéért, Arnette eleget fejlódött az edzőtáborban ahhoz, hogy a Raiders kezdőként számítson rá.

A Las Vegas cornerbackjei egyaránt fiatalok, hiszen az Arnette mellett kezdő Trayvon Mullen is csak a második szezonját kezdi. Mullen tavaly 10 meccsen kezdett a Raiders csapatában, egy interceptionje és 10 levédekezett passza volt.

Mindenki tudja, hogy McCaffrey sok labdá fog kapni. De ez lehetőség lehet Moore, Anderson és Samuel számára, hogy kihasználják a fiatal secondary hibáit, különösen egy olyan intelligens irányítóval, mint Bridgewater.

Előnyt szerezhet-e a Panthers a visszahordásokban?

Pharoh Cooper a bajnokság egyik legjobb visszahordója volt 2017-ben, beválasztották az All-Pro csapatba és a Pro Bowl keretbe. Azóta sem ért el akkora sikereket, a Rams, a Bengals és a Cardinals csapatánál is játszott az elmúlt két évben. De ha Cooper visszatalál a 2017-es formájához, az jelentős lendületet hozhat.

Cooper elmondta, hogy szeretne támadásban is segíteni a csapatnak. Ez benne lehet a pakliban, mivel Brady a héten azt mondta, hogy ha a játékosok aktívak, akkor valószínűleg részesei lesznek a támadó rotációnak. Cooper elsődleges feladata az lesz, hogy jó mezőnypozícióval segítse az offense-t, és erre képes is lehet magas szinten.

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershungary.com

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .