Hajnalban hosszú várakozás után végre kezdetét vette az idei szezon. A Super Bowl címvédője, a Kansas City Chiefs fogadta a Houston Texans csapatát és igazából nagyon meg sem kellett erőltetni magukat.

A találkozó a Black Lives Matter jegyében kezdődött. A Texans játékosai a himnusz alatt az öltözőben tartózkodtak, nem vonultak ki a pályára. Majd egy perces csend következett amivel a változásokra/változtatásokra akarták felhívni a figyelmet. Ezután viszont a futball került a középpontba.

A mérkőzésen az első touchdownt a Chiefs szerezte. Legalábbis azt hittük mert a visszanézés után változtattak a bírók. Végül az idei első pontokat a Texans offseasonban megszerzett running backje, David Johnson tette fel a táblára. A futó a nagy port kavart DeAndre Hopkins trade része volt.

A Chiefs offense henger viszont beindult és két játékot is végig vitt. Nem voltak 50 yardos átadások hanem szépen lassan és nyugodtan bedarálták a Texans védelmét. A félidő előtt a Texans egy mezőnygóllal megpróbált zárkózni de kimaradt a kísérlet. A Chiefs ezzel lehetőséget kapott, hogy a szünet előtt mezőnygólt rúgjon ami egy büntetésnek is köszönhetően összejött és a címvédő nem hibázott.

A második félidő elején a Chiefs tovább növelte előnyét mikor az elsőkörös újonc, Clyde Edwards-Helaire megszerezte első touchdownját a profik között. A harmadik negyedben több pont nem is született. A negyedet a Chiefs egy eladott labdával zárta miután Tyrann Mathieu megütötte Deshaun Watson-t akinek így rövidebb lett a passza amit simán be tudott gyűjteni a Chiefs újonc védője.

A támadósorozat végén TD-t szerzett a Chiefs így tulajdonképpen lezárult a mérkőzés érdemi része. A Texans még két TD-t szerzett és a legvégén a Chiefs egy mezőnygóllal lezárta a mérkőzést.

A mérkőzésen a liga két legjobban fizetett játékosa irányította a csapatokat. Deshaun Watson 253 yardot, 1 TD-t, 1 interceptiont míg Patrick Mahomes 211 yardot és 3 TD-t szerzett. Mahomes-nak nagy szerencséje volt az eladott labdákkal mert kettő csak centimétereken múlt, míg egytől a sárga zászló mentette meg.

Fotó: usatoday.com, houstonchronicles.com