Az edzői karrier csúcsa amikor NFL csapat vezetőedzői posztot tölthet be valaki de nem mindenki számára tart sokáig ez a kaland. Tavaly Ron Rivera és Jay Gruden is szezon közben távozott és idén sincs rá garancia, hogy mind a 32 vezetőedző túl fogja élni a szezont.

A leginkább a Jacksonville Jaguars és a Detroit Lions vezetőedzője alatt inog a kispad. Doug Marrone a 2017-es alapszakasz után AFC Főcsoportdöntőt játszott a csapattal de mára alaposan átalakult a keret és jelenleg az NFL egyik, ha nem a leggyengébb csapatának számít. Ilyen kerettel nehéz elképzelni, hogy meg tudja tartani az állását.

Matt Patricia hosszú és sikeres időszakot élt meg a New England Patriots-nál így nagy reményekkel érkezett Detroitba. A javulás azonban elmaradt sőt kimondható, hogy nagyon gyengén szerepel a csapat Patricia irányítása alatt. Már az idei év elején is rezgett a léc és ha nem lesz javulás akkor biztosan távoznia kell.

Matt Nagy két éve érkezett a Chicago Bears-hez és rögtön az első szezonjában megnyerte a csoportját. Egy elrontott mezőnygól miatt viszont azonnal kiestek a rájátszásban. A tavalyi szezonnak nagy reménnyel vágtak neki de Mitchell Trubisky mellett az egész csapat játéka visszaesett. Az irányító mellett a vezetőedző állása is rámehet a szezonra.

Dan Quinn a második szezonjában majdnem Super Bowl-t nyert a Falcons-al de leolvadtak 28-3-ról és azóta folyamatosan romlik az együttes. Tavaly valami hatalmas csodával felálltak a padlóról és végül sikerült 7 győztes mérkőzéssel zártak. Egy újabb playoff nélküli vagy gyengén kezdődő szezon után viszont valószínűleg megköszönik az eddig munkáját.

Adam Gase tavaly év elején vette át a New York Jets csapatát miután elküldték a csoportrivális Miami Dolphins-tól. Igazság szerint nem is futott rossz szezont mert a tavalyi kerettel 7-9-es mérleggel zárt. A személyisége miatt viszont igen megosztó jelenség még csapaton belül is így egy jó szezon kell, hogy a csapat élén maradhasson.

Fotó: fox10phoenix.com, nfl.com, instagram.com