Ian Thomas számára adott a lehetőség, hogy stabil kezdő legyen

Ian Thomas számára adott a lehetőség, hogy stabil kezdő legyen

Ian Thomasnak megvannak a fizikai adottságai. A 193 cm magas és 118 kg-os fiatal tight end problémát okozhat az ellenfél védelmének. És amikor elkezdi futni, könnyen belátható, hogy miért volt vonzó döntés a Panthers számára a negyedik kör első helyén kiválasztani a 2018-os drafton.

A Greg Olsen mögött játszó Thomas időnként megvillant már az első két szezonjában, 52 elkapással 469 yardot és három TD-t szerzett. Eddig még nem volt stabil kezdőjátékos.

Noha ez valószínűleg meg fog változni ebben az évben, Thomas nem vesz semmit sem magától értetődőnek.

“Nem vagyok biztos abban, hogy megvan-e a kezdő szerepem.” mondta kedden.

Thomas szereti az új irányítóját, Teddy Bridgewatert, akiről azt mondja, a megfelelő helyekre irányítja az embereket ahhoz, hogy meg tudják csinálni a játékot. Ráadásul Thomas szerint több lehetősége lesz a tight endeknek is, tekintettel a Carolina elkapóinak sebességére.

“Ez nagyon sokat segít. Nagyobb stresszt jelent a safetyknek, nagyobb stresszt a linebackereknek.” mondta Thomas. “Amikor meglátják ezt a sebességet, a különböző koncepciókat, amelyeken dolgozunk, előfordulhat, hogy a tight en felbukkan a pálya közepén.”

Thomas sokat tanult, mióta a ligában játszik. Miközben a világjárvány néhány dolgot befolyásolt, az elmúlt holtszezont Orlandóban töltötte, ott edzett.

“Úgy éreztem, hogy továbbra is ugyanazt a felkészülést csinálom.” mondta.

Thomas sokat tanult Olsen-től is, aki majdnem egy évtizedig volt a poszt egyik legjobb játékosa.

“Hogyan kell vigyázni a testemre a pályán és a pályán kívül is, az útvonalak futása, a blokkolás, az apró dolgok, amik előnyt jelenthetnek neked a pályán – sok mindent fel lehetne sorolni.” mondta Thomas. “Nagyon hálás vagyok érte. Megtanította nekem, hogyan emeljem a játékomat a következő szintre.”

A vezetőedző Matt Rhule elégedett volt azzal, amit Thomas a táborban mutatott.

“Ő egy igazán tehetséges játékos, és neki valamint Chris Manhertznek most bizonyítania kell. Ian képes rá, hogy bejusson a két zóna közé és blokkolni is tudja a támadási pontot.” mondta Rhule. “Minden képessége megvan hozzá, csak ki kell mennie és meg kell csinálnia. Csak ismétlésekre van szüksége. Néha, amikor csak beugrós vagy, félsz, hogy hibázol. Félsz és arra gondolsz: “Ha nem csinálok valamit jól, akkor le fognak kapni a pályáról.” Néha csak annyi kell, hogy tudd: “Ki fognak tartani mellettem.” És ő olyan, akihez ragaszkodni fogunk. Hiszünk benne.”

Ha Thomas veszélyes elkapóvá tud válni, akkor a Panthers offense-t sokkal nehezebb lesz megállítani.

Fizikailag képes rá, de Thomas tudja, be kell bizonyítania, hogy képes magas szinten a következetes játékra.

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershungary.com

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .