Shaq Thompson esetében elvárható a vezetői szerep. A linebacker a hatodik profi évét kezdi, mint korábbi első körös választás (Washington). A tavalyi szezon végén írt alá egy jól jövedelmező négyéves szerződés hosszabbítást, a general manager Marty Hurney akkor azt mondta, hogy Thompson “illik abba a tervbe, amit a poszton akarunk”.

Luke Kuechly és Thomas Davis, a két legjobb mellett játszott és tanult, és mindkét játékos tanácsait megfogadta.

Nem titok, hogy a Panthers átmeneti szakaszban van a vezetői szerepek terén. A 2019-es szezon öt csapatkapitánya közül négy már nem tagja a keretnek – a defensive tackle Kawann Short az egyetlen megmaradt játékos.

Az elmúlt években Thompson érezte, hogy az ő posztján játszó vezéregyéniségek mögött van a helye. De a helyzet megváltozott.

Vezetőnek lenni azt jelenti, hogy emelni kell a teljesítmény színvonalán. A Panthers védelme nyilvánvalóan nem volt elég jó 2019-ben, ligautolsók voltak 31 futott TD-t és 5.2 futásonkénti yardot engedve. Thompson arra számít, hogy ezek a számok 2020-ban megváltoznak.

“Teljesen új elvárások vannak. Teljesen más az edzői stábunk. Tehát követjük az ő elvárásaikat és eszerint fogunk játszani.” mondta Thompson. “Nem beszélhetünk a tavalyi évről, mert az egy egészen más stáb és egy egészen más csapat volt. Új játékosokkal és néhány régi játékossal rendelkezünk. De nem rágódhatunk az elmúlt éven. Amit tehetünk, hogy idén kijavítjuk a hibákat.”

Thompsonnak eddig tetszik az, amit megtudott a koordinátor Phil Snow rendszeréről.

“Ez a védelem lehetővé teszi sok atletikus srác számára, hogy a pályán legyenek, megcsinálják a játékot és focizhassanak.” mondta Thompson. “Azt hiszem, hogy Snow nagyszerű munkát végzett az ilyen dolgok beépítésével, és készen állunk a kezdésre.”

Új arcok érkeztek a javulás érdekében: egy hét védőből álló 2020-as draft osztály. De az olyan veteránok, mint Thompson és Short – akik hirtelen a leghosszabb ideje itt játszó védőjátékosok lettek – feladata lesz, hogy ott legyenek a fiatal srácok mellett.

“Olyan, mint egy mágnes, tehát a labda körül lesz. Minden összefoglalóban, minden videón, csak Shaq látható a képen.” mondta Short. “Úgy gondolom, hogy Shaq azon srácok egyike, akik minden évben javultak. És most már látni, hogy az egyik legfontosabb poszton jelenleg a domináns linebackerek közé tartozik.”

Thompson hatékonysága nagyban függ majd az új középső linebackerrel, Tahir Whiteheaddel kialakult kapcsolatán. A két játékos még nem edzett ​​együtt, de a holtszezon alatt sokat kommunikáltak a kémia kialakítása érdekében.

“Tudjuk, hogy ennek a kapcsolatnak gyorsan létre kell jönnie, és tudjuk, hogy meg tudjuk csinálni.” mondta Thompson.

Whitehead a múlt hónapban elmondta, izgatott, hogy együtt játszhat Thompsonnal, és azt akarja, hogy Thompson úgy érezze magát, ahogy a múltban.

“Nagyszerű srác.” mondta Whitehead. “Az elsők között keresett fel és üdvözölt a csapatban, amikor aláírtam. És ez számomra nagyon fontos volt. Nem számít, hogy veterán vagy sem, amikor új helyre kerülsz, örülsz annak, ha szeretettel fogadnak.”

A Panthersnek egy fiatal csapata van, amely még soha nem látott helyzetben készül fel a játékra. De Thompson a hozzá hasonló veterán vezetőkkel együtt biztos abban, hogy a Carolina képes lesz leküzdeni az akadályokat azáltal, hogy visszatérnek ahhoz, amit tudnak.

“Meg kell tanulniuk, meg kell tanítanunk nekik, hogy a meccsek gyorsan jönnek egymás után.” mondta Thompson. “Ember, ez csak foci, egész életedben fociztál. Csak menj ki, játszd a játékodat, játszd a technikádat, igazodj a védelemhez, és minden rendben lesz.”

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershungary.com