Sikerült egyezségre jutnia az NFL-nek és a játékosok szakszervezetének. Roger Goodell Commissioner már be is jelentette, hogy teljes szezonnal számolhatunk idén.

Az első körben indul az edzőtábor ahol napi szinten fognak koronavírus teszteket végezni. Amennyiben a fertőzöttségi ráta 5% alatt marad úgy a teszteket csak 2 naponta fogják végezni.

A keretek nagyságát 80 főben határozták meg. Augusztus 16-ig kell minden keretet 80 főre redukálni, addig maradhat a 90 fő viszont egyszerre csak 80-an jelenhetnek meg a csapatlétesítményekben.

Az egyezség szerint ha valami probléma miatt idő előtt be kell fejezni a szezont a játékosok szerződésében szereplő garantált tartalom nem veszik el. A lejátszott mérkőzések százalékában megkapja az idei összeget, az elmaradt pénz pedig a jövőben kerül kifizetésre.

A játékosok kihagyhatják a szezont a vírus miatt. A Chiefs támadófalembere Laurent Duvernay-Tardif már be is jelentette, hogy kihagyja a szezont. Ha valaki orvosi indokkal marad távol akkor 350 ezer dollárt, ha csak “simán” nem játszik akkor 150 ezer dollárt kap az idei szezonra.

twitter.com, Fotó: clutchpoint.com