Erősen elképzelhető, hogy visszatér Markus Golden, hiszen lejárt az UFA tender határideje. De miről is van szó pontosan? A korlátlan státuszú szabadügynökökre lehet alkalmazni a „May 5 tender”-t, amelyet nem sűrűn alkalmaznak a general managerek.

Már nyár elején jött a hír, hogy bevetettük ezt a passzsiettetőnél, ami annyit jelent, hogyha július. 22-ig nem tud megegyezni más csapattal, akkor csak nálunk játszhat 2020-ban, a tavalyi fizetésének a 110%-val, ami 4,1 millió dollár. A naptár 07.23-t mutat, így a határidő letelt.

Jó húzás volt, hiszen így nem sok lehetősége maradt Goldennek, vagy nálunk marad vagy nem lép pályára idén, az utóbbi azonban igen nagy kockázattal járna a részéről. Egyelőre nem írta alá a tendert és nem lepődnék meg, ha a vírushelyzet miatt kivárna.

Van ideje, ha esetleg csak augusztus közepén csatlakozna a kerethez akkor sem lenne vészes lemaradásban, hiszen nem túl erős a konkurencia. Érdekes, hogy nem volt érte nagy kereslet, hiszen 10 sackes szezont produkált és annak ellenére, hogy nem game changer játékos és a PFF sem kedvelte annyira (60,3-as osztályzatot kapott) a 4 millió dollár dupláját is megérte volna, számos csapatnak segítséget jelentene.

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu