A Chiefs egy szokatlan szerződéssel tartotta meg a franchise tages védőjét

A Chiefs egy szokatlan szerződéssel tartotta meg a franchise tages védőjét

A Kansas City Chiefs general managere, Brett Leach már az offseasonban megnyeri az év GM-je címet miután összehozta a Patrick Mahomes és a Chris Jones szerződést. A védővel ráadásul nem is akármilyen szerződést írt alá.

A defensive tacklere franchise taget rakott a Chiefs mielőtt a szerződése márciusban. Jones kijelentette, hogy nem fog taggel játszani és ha nem kap hosszútávú szerződést akkor inkább kiüli az egész szezont.

Ez már nem fog bekövetkezni ugyanis kedden aláírtak egy négyéves, 80 millió dolláros szerződést. Az ösztönzőkkel együtt 85 millió dollárt kereshet a védő. Az összeg és a felosztása is érdekesre sikeredett. Ráadásul csak 37.626 millió dollár teljesen garantált összeget tartalmaz.

Jones az idei szezonban 16.126 millió dollárt fog keresni ami pontosan megegyezik a franchise tag összegével így a csapat szempontjából nincs extra kiadás. Jövőre 21.5 millió dolláros fizetéssel rendelkezik. Ez a két év minősül garantált keresetnek.

A harmadik szezonban 22,374 millió dollár a fizetése. Ez garantált tartalom de csak jövő áprilisban válik garantálttá. Így ha bármi probléma felmerül jövő áprilisig akkor elküldhetik pénz nélkül. Ez viszont ugyanannyi, pontosan 22.374 milliód dollárt jelentene így ez nem valószínű.

A szerződése utolsó évében 20 millió dollárt kereshet Jones de ebből semmi sem garantált. Tulajdonképpen egy hároméves szerződést kötöttek a védővel és a negyedik évet akár lehívhatónak is tekinthetjük mert a Chiefs vezetősége 0 cent halott összeggel elküldheti 2023-ban.

Jones szerződésével defensive tackle poszton megszakadt a trend és a friss szerződést aláíró játékos nem a legjobban fizetett játékos lett. Aaron Donald és DeForest Buckner évi átlagos keresete is több mint amennyit Jones kapott.

overthecap.com, twitter.com, Fotó: clutchpoints.com

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .