A Cleveland Browns defensive endjének, Myles Garrett-nek sikerült megállapodni csapata vezetőivel aminek hála az NFL történetének legjobban fizetett védőjátékosa lesz. Emellett Garrett az első védő aki számára évente átlagosan 25 millió dollárt hoz a szerződése.

A hírek szerint Garrett szerződése 100 millió dollár garantált keresetet tartalmaz amelyből a védő 50 millió dollárt megkap az aláíráskor. A korábbi rekorder a Chicago Bears pass rushere, Khalil Mack volt akinek szerződése évente átlagosan 23.5 millió dollárt jelentett.

Garrett idén lép újoncszerződésének utolsó évébe és mivel lehívták az ötödik éves opcióját így még kétéves szerződéssel rendelkezett. Az NFL-ben évek óta kialakult egy trend, hogy amikor egy Top játékossal hosszabbítanak akkor azt a liga legjobban kereső játékosává teszik és ez most is folytatódott.

A védő a hároméves pályafutása során 30.5 sacket szerzett. Ebből 23.5-et az elmúlt két szezonban. A teljesítményével nincs baj de a személyisége miatt megosztó játékos. Főleg a tavalyi Mason Rudolph féle sisakverés után vált megosztó játékossá.

Fotó: newsakmi.com