Januárban úgy tűnt, hogy minden egyetemi és profi csapat szeretne volna leigazolni Joe Brady-t az edzői stábjába, miután segített az LSU-nak döntőt nyerni.

A vezetőedző Matt Rhule természetesen elcsábította Brady-t Charlotte-ba, hogy legyen a Carolina támadó koordinátora. És bár gyakorlatilag már hat hónapja együtt dolgoznak, van még néhány ismeretlen dolog kettőjük között.

“A valóság az – és ezt azért mondom, mert Joe nagyon közel áll hozzám – hogy valójában nem ismerem meg Joe Brady-t, amíg el nem kezdődik a szezont.” mondta Rhule nevetve, miután a Panthers befejezte virtuális holtszezon programját. “Nem igazán tudod meg, hogyan dolgozik a srácokkal, amíg a dolgok rosszra nem fordulnak. amikor kifügyülnek a pálya mellől és minden darabokra hullik, akkor ismered meg igazán az embereket. Mindenki egyedül volt a holtszezonban. Mindenki szeret mindenkit az OTA-k során. Akkor ismered meg az öltözőt; akkor ismered meg az edzőket, akkor ismered meg önmagad, amikor a dolgok rosszra fordulnak.”

Rhule hozzátette, le van nyűgözve attól, hogy Brady mit tett az elmúlt néhány hónap során az offense sikereinek érdekében – igaz, csak virtuálisan.

“Az ok, amiért ide akartam hozni Joe-t, hogy az LSU-val a Saints rendszerének egyik verzióját futtatta. Egyetemi edzőként állandóan NFL videókat tanulmányoztam.” mondta Rhule. “Nyilvánvaló, hogy mivel az NFC South tagjai, tisztelem Sean Paytont, a rendszerüket, a képességüket, hogy következetesen a legmagasabb szinten játszanak. És így Joe hozott valamit, ami alapvetően erős és megbízható.”

Az akklimatizációs időszak bármilyen körülmények között jogos elvárás lehet egy új edzői stáb esetébe, főleg most, amikor a COVID-19 világjárvány az összes személyes holtszezonbeli tevékenységet eltörölte. Az online tanulásra való áttérés lehetővé tette a Carolina számára, hogy a sémák részleteire összpontosítson, Brady részben ezért nem határozott meg százalékos értéket, amikor megkérdezték, hogy az offense júniusig mennyire tette magáévá a rendszert.

“Emlékszem az első találkozásra, amikor azt mondtam a srácoknak: “Azt akarom, hogy proaktívak legyetek a tanulás során, amikor megpróbáljátok elsajátítani ezt a rendszer.” mondta Brady. “Ha megvan erre a lehetőség, akkor miért sietnénk, csak azért, hogy azt mondhassuk, az egész offense a fejünkben van?”

Egy átlagos holtszezon programban a reggeli találkozók témáit elsősorban az határozza meg, amit a csapat később gyakorol a pályán, mint például a red zone játék vagy a 3rd down kísérletek. Idén tavasszal Brady ehelyett világos képet adott a játékosoknak az egész támadórendszerről. Így mélyebben megérthetnék a “miért”-et minden egyes játékhívás esetében.

Rhule-nak tetszett ez a megközelítés, és dicsérte Brady-t a részletek iránti elkötelezettségéért.

“Megszállottan dolgozik.” mondta Rhule. “Folyamatosan a futballal foglalkozik, és azt hiszem, hogy a játékosok is látják ezt.”

De amikor majd vasárnap is együtt dolgoznak, Rhule-nak nem kell aggódnia Brady viselkedése miatt.

“Az edző az “alázatos bizalom” kifejezést használja, és azt hiszem, ez fontos volt a számomra. Amikor elég alázatos vagy ahhoz, hogy felkészülj, de elég magabiztos vagy a végrehajtáshoz.” mondta Brady. “Egyike vagyok azoknak a srácoknak, akikről az emberek azt gondolhatják, hogy nincsen érzelmük. Ebből a szempontból a meccsnapon nagyon kiegyensúlyozott vagyok, és azt hiszem, hogy ez óriási előny a meccsek során. De versenyző típus vagyok. Nem csak edzek, csak azért, mert úgy érzem, hogy ezt kell tennem. Edzek és szeretem a meccsnapi versenyszellemet és ezeket a dolgokat. Szeretem a red zone, a 3rd down, a 2-minute helyzeteket. Erre soha nem nyomásként gondolok. Már a hét elején tudom, hogy sok felkészülésre lesz szükség, ami meg is történik, tehát amikor eljön a meccsnap, magabiztos vagyok abban, hogy csapatunk sikeres lehet.”

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershungary.com