A Minnesota Vikings hivatalosan is bejelentette, hogy 2020-ban szurkolók nem tekinthetik meg a szokásos szezon előtt edzőtábort. Az intézkedésre a jelenleg világszerte tomboló koronavírus miatt van szükség, így az alapítás éve, azaz 1961 óta először nem lesznek szurkolók az edzőtáborban. 

Ezt egyébként a közelmúltban bejelentett NFL/NFLPA edtőzábor-protokoll szabályozza, ami kimondja, hogy szurkolók nem vehetnek részt ezeken az eseményeken. 

1961 ás 1965 között Bemindji, 1965 és 2017-között Mankato adott otthont az edzőtábornak, mígnem 2018-ban a csapat átköltözött az új létesítménybe Minneapolis-ba.

Várhatóan a 2021-es szezon előtti edzőtáborra már visszatérhetnek a szurkolók.

Jelenleg komolyan szabályozva van az edzőtábor menete és mindössze két előszezon meccset játszanak majd a csapatok, de a Játékosok Szövetsége a teljes előszezon eltörlését kéri a ligától, ami azt jelentené, hogy egyetlen meccset sem láthatunk szeptemberig, így a játékosoknak az edzőtáborban a gyarkolatok és az egymás közötti mini meccseken kell kiharcolniuk az aktív keretbe, esetleg a tartalékok közé való jutást.

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com

Fotó: commercialintegrator.com