A Panthers defensive endje, Yetur Gross-Matos izgatottan várja az újonc szezonját. De ahogy azt a járvány miatt sejteni lehetett, a Penn State második körös játékosa az első NFL hotlszezonját “furcsának” tartja.

“Csak megpróbálunk összehangolódni az emberekkel a FaceTime és más dolgokon keresztül, ami valójában nem ugyanaz.” mondta Gross-Matos nevetve. “Őszintén szólva, alig várom, hogy visszatérjek az épületbe, és versenyezhessek azokkal a srácokkal.”

Annak ellenére, hogy csak virtuális volt, Gross-Matos és társai, a Panthers 2020-as draft osztályának tagjai május elején hasznosan kezdték a munkát az újonc minicamp során.

“Egymás után jöttek a megbeszélések. Azt hiszem, hogy rengeteg eszközt és sok információt adtak nekünk.” mondta Gross-Matos. “Azt hiszem, hogy valóban sokat osztottak meg abból, amire szükségünk van ahhoz, hogy sikeres csapat és sikeres játékosok legyünk az NFL-ben. Sokat tanultunk, sok rendszert átnéztünk – olyan dolgokat, amelyeket tudnod kell a védelemről. De sok más dolgot is csináltunk ezen kívül, legyen az mentális képzés vagy a legjobb módja annak, hogy formában maradjunk, meg ilyenek. Ez egy hihetetlen tanulási folyamat volt azóta, hogy a Panthers kiválasztott.”

Noha Gross-Matos még nem járt a pályán, úgy érzi, hogy a koordinátor Phil Snow védelmi rendszerében játszott szerepe nem különbözik drasztikusan attól, amit Gross-Matos a Penn State-ben csinált.

“Azt hiszem, ez egy másfajta tanulási stílus.” mondta. “Nyilvánvaló, hogy másfajta szakzsargont kell elsajátítanom és úgymond ismeretlen ahhoz képest, amit korábban megtanultam. És azt hiszem, hogy ezen a szinten azt várják, hogy többet tanuljak. Visszagondolva: “Ember, ha tudtam volna ezt a főiskolán”, úgy érzem, hogy ennél sokkal többet tehettem volna. Tehát nagyon sokat kell tanulni.”

Annak ellenére, hogy még nem tudtak személyesen találkozni, Gross-Matos jó interakcióról beszélt az újonc osztály tagjai között, a srácok gyakran beszélgettek és nevetgéltek a megbeszélések vége felé.

“Látni, ahogy az emberek személyiségének apró vonásai kijönnek.” mondta Gross-Matos. “Vannak olyan emberek, akik beszélgetnek, és vannak, akik nem igazán beszélnek. Emiatt a személyes találkozás ezekkel a srácokkal másképp fog kinézni és segíthet a kapcsolatok kialakításában.”

És mivel az újoncok kevesebb, mint két hét múlva megérkeznek Charlotte-ba, Gross-Matos is egyre közelebb kerül ahhoz, amire a leginkább vágyik – visszatérni a pályára.

“Versenyezni a csapattársaimmal, az összes többi újonccal, akiket draftoltunk, és azokkal, akik küzdenek azért a helyért, és jó benyomást kelteni, hogy kiérdemeljem a csapattársaim tiszteletét.” mondta Gross-Matos. “Jelenleg a fő hangsúly ezen van.”

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershungary.com