Ugyan alig indult be a nyár, de szépen lassan elérkezünk az évszak feléhez, ami azt jelenti, hogy nemsokára megkezdődnek az edzőtáborok is. Az egész világot extrém helyzetbe sodorta a vírushelyzet és egyelőre arról sincs pontos információnk, hogy milyen módon kerül lebonyolításra az előttünk álló NFL szezon. Persze számos részletet már tudunk.

Ami nem világos még, hogy milyen protokoll alapján fogják tesztelni a játékosokat. Az biztos, hogy hetente több ellenőrzésre is szükség lesz, a mérkőzés napján is. Számos csapat gondolkodik azon, hogy közvetlenül az összecsapás előtt érkezzenek meg és utána távozzanak.

Nem tudjuk még hány előszezon mérkőzés lesz megrendezve. Szó volt róla, hogy két fordulós lesz a preseason, de a játékosok szakszervezete azt kéri, hogy ne legyenek mérkőzések és inkább a felkészülésre fordítsák a csapatok ezeket az alkalmakat. Őszinte leszek, nem bánnám ezt, hiszen a négy hetes előszezon eléggé nyögvenyelős szokott lenni. Ráadásul tavaly azt nyilatkozta Bruce Arians, hogy nagyjából két hét után tudja ki az a kb. 60 játékos, akiknek esélyük van az aktív keretbe kerülésre.

Az edzőtábor egyik fontos elemét jelentik a szurkolók, hiszen számos edzést nyilvánossá szoktak tenni. Idén biztosan zártkörűek lesznek a gyakorlások. Két szurkolói eseményt tarthatnak a franchise-ok, ezek természetesen szigorú feltételek mellett kerülnének megrendezésre. Mivel nincs meg az előszezon pontos menetrendje, így az edzéseknek sem tudjuk még az időpontját.

Ami nagyon fontos, hogy az érkezés után nem kell a játékosainknak 14 napos karanténba vonulniuk. Egy tesztet végeznek el rajtuk az érkezéskor, amelynek a kiértékelésééig a seggükön kell maradniuk, majd a sikeres eredmény esetén kezdhetik a felkészülést.

Könnyen elképzelhető, hogy korlátozott létszámban kinn lehetnek a nézők a mérkőzéseken. Nem örülnék ennek, inkább a gurulós focinál alkalmazott zártkapus megoldást részesítem előnyben. Ugyan a mi kontinensünkön is vannak még fellángolásai a vírusnak, de lényegesen jobban kezeljük mint a tengerentúli felebarátaink, így nem bánnám, ha a mi megoldásainkat vennék elő ők is.

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu