Azt tudtuk, hogy Patrick Mahomes a hosszútávú szerződés aláírásakor a liga történetének legjobban fizetett játékosa lesz de azt azért nem gondoltuk volna, hogy ez a megállapodás ennyire hosszútávú lesz.

Mahomes hétfőn 10 éves hosszabbítást kötött a Kansas City Chiefs-el és az érvényes újonc szerződésével együtt jelenleg 12 éves szerződéssel rendelkezik.

Az NFL-ben nem egyedi az ilyen hosszútávú irányítószerződés. Korábban 4 irányító is aláírt olyan megállapodást amely egy évtizedre szólt de egyikük sem töltötte ki a szerződést.

Drew Bledsoe játszott a legkevesebb ideig, mindössze 1 év jutott neki a hosszútávú szerződéséből mert Tom Brady miatt a partvonal mellé került. Michael Vick szerződése nem a játéka hanem a börtön miatt szakadt meg miután kutyaviadalok rendezése miatt bekaszlizták.

Brett Favre 7 évet játszott ki a szerződéséből amikor végül csapatot váltott és Aaron Rodgers kezébe adták a karmesteri pálcát. Donovan McNabb 8 szezont játszott végig az Eagles irányítójaként de a visszaesett játéka miatt végül szakítottak a felek.

instagram.com, gettyimages.com