Tegnap kiderült, hogy a Patrick Mahomes megegyezett a Kansas City Chiefs csapatával és történelmi szerződést kötöttek a felek. Az irányító fél milliárd dolláros szerződést kapott ami a legnagyobb szerződés amit sportoló valaha kapott.

Mahomes a mostani 10 éves hosszabbítással összesen 12 éves szerződéssel rendelkezik és a maximális összeg 503 millió dollárt jelent. A korábbi rekorder Mike Trout besabellozó volt a maga 426.5 millió dolláros szerződésével.

Az eddigi információk alapján a mostani 10 éves hosszabbítás 450 millió dollárt tartalmaz amihez hozzájön a meglevő kétéves majd 27 millió dolláros szerződése és az ösztönzők.

A plusz ösztönzőkről kiderült, hogy 2022-től 1.25 millió dollárt kap minden évben amikor megnyeri az AFC döntőt és további 1.25 millió dollárt ha megválasztják az alapszakasz legértékesebb játékosának.

A hírek szerint 141 millió dollár a garantált kereset és a szerződés fennmaradó része lehívható. Ez tulajdonképpen azt jelenti, hogy a csapat folyamatosan eldöntheti, hogy lehívja-e a következő szezont. Ha nem hívják le az évet akkor Mahomes szabadügynök lesz.

twitter.com, Fotó: abc.net.au