Dak Prescott hosszú gondolkodás után volt hajlandó aláírni a rárakott franchise taget de a múlt alapján nem az egyéves szerződéssel fog idén pályára lépni a Dallas Cowboys kezdőirányítója.

1993 óta 8 irányítóra tett franchise taget a csapata de csak három szezont játszottak végig taggel. A két irányító 2005-ben Drew Brees, 2016-ban és 2017-ben Kirk Cousins.

Brees számára annyira nem jött be a tag mert a szezon végén súlyos vállsérülést szenvedett és mivel lejárt a szerződése a San Diego Chargers-el könnyedén megszabadultak tőle. Másfelől viszont ekkor csatlakozott a New Orleans Saints-hez és mostanra a liga történetének egyik legjobbjává nőtte ki magát.

Cousins esete kicsit más ugyanis negyedik körös választott révén hatalmas pénzösszeget jelentett számára a tag és két egymást követő szezont is egyéves szerződéssel játszott végig. Utána jött a Minnesota Vikings ajánlata és megkötötte a liga történetének első olyan szerződését amelynek minden centje garantált keresetnek minősül.

Prescott és a Cowboys számára még 8 nap áll rendelkezésre, hogy megállapodjanak a hosszútávú szerződésben. Ellenkező esetben a 31,4 millió dolláros szerződéssel fogja végigjátszani a szezont. Persze ez is hatalmas fizetésemelést jelent ugyanis negyedik körös választottként eddigi 4 éves pályafutása során 4.9 millió dollárt keresett.

instagram.com, Fotó: nbcdfw.com