Patriots Newton

A New England Patriots-nak Cam Newton személyében sikerült egy MVP-vel pótolni a távozó hatszoros Super Bowl győztes Tom Brady-t. Ráadásul nagyon olcsón sikerült megszerezniük a Carolina Panthers korábbi 1/1-es irányítóját.

Newton szerződése Ryan Tannehill tavalyi szerződéséhez hasonlítható. A Tennessee Titans irányítója is minimális alapfizetést kapott de a teljesítményalapú ösztönzőkkel szépen keresett.

Newton szerződése 1.05 millió dolláros alapfizetést tartalmaz csak és az ösztönzőkkel összesen 7.5 millió dollárt kereshet az idei szezonban. Az ösztönzők pl. kerettagsági bónusz, mérkőzésszám, győzelem, playoff vagy Pro Bowl alapú lehet.

A Patriots így olyan keveset költ irányítókra, hogy ha Newton megszerzi a maximálisan elérhető 7.5 milliót akkor Brian Hoyer és Jarrett Stidham-el együtt is csak 9 millió dollárt költenek irányítókra.

A csapat kezdőirányítója, kezdő running backje Sony Michel, két kezdő elkapója Julian Edelman és N’Keal Harry továbbá a várható kezdő tight end Matt LaCosse is csak 21 millió dollárt foglal el az idei fizetési sapkából.

Mindemellett Newton olyan keveset foglal el az idei fizetési sapkából, hogy 24 irányító is nagyobb helyet foglal el saját csapatánál:

 1. Dak Prescott
 2. Russell Wilson
 3. Jared Goff
 4. Jimmy Garoppolo
 5. Tom Brady
 6. Philip Rivers
 7. Ben Roethlisberger
 8. Drew Brees
 9. Ryan Tannehill
 10. Aaron Rodgers
 11. Derek Carr
 12. Alex Smith
 13. Jacoby Brissett
 14. Matthew Stafford
 15. Kirk Cousins
 16. Matt Ryan
 17. Carson Wentz
 18. Teddy Bridgewater
 19. Mitchell Trubisky
 20. Marcus Mariota
 21. Baker Mayfield
 22. Sam Darnold
 23. Kyler Murray
 24. Ryan Fitzpatrick
 25. Tyrod Taylor/Cam Newton

fansided.com, Fotó: nfl.com