Bridgewater

Az internet és a sport témájú rádióműsorok egyes szegleteiben szóba került az irányító Teddy Bridgewater. Ezen beszélgetések lényege az, hogy nem túl jól dobja a mély labdákat.

Amikor Matt Rhule-t a csütörtöki, tavaszt lezáró videós sajtótájékoztatón megkérdezték erről, a Carolina vezetőedzője erről is elmondta a véleményét.

“Nem igazán hallgatom, hallom meg ezeket a dolgokat.” mondta Rhule. “Teddy pontosan az, amit mi akarunk.”

Rhule aztán Bridgewater két, a Saints csapatánál töltött szezonjára összpontosított, akik a vezetőedző Sean Payton irányítása alatt nem is játszanak hosszú, mély támadójátékot. Ehelyett azt csinálják, hogy maximalizálják az egy-egy elleni különbségeket, hogy az elkapás után további yardokat tudjanak szerezni. Természetesen a Panthers támadó koordinátora, Joe Brady most ennek a rendszernek egyik verzióját akarja megvalósítani Carolina-ban. Ezért – tette hozzá Rhule – elengedhetetlen, hogy játékról játékra megvizsgálják az irányító feladatát, hogy jobban megértsék a játékát.

A tavalyi New Orleans esetében Bridgewater 6.2 yardos passz kísérlet átlaga megegyezik a kezdő Drew Brees 6.4 yardos átlagával, amely szintén jól mutatja, mennyire megtervezett ez az offense. Ezek a rövidebb passzok nem tették kevésbé hatékonnyá a Saints csapatát támadásban, mivel a 3. legtöbb pontot (458), a 9 legtöbb yardot (5 982), a 7. legtöbb passzolt yardot (4 244), a 2. legtöbb passzolt TD-t (36) és a 3. legkevesebb interception-t (hat) hozták össze. Ráadásul a 9. helyen zártak a passzonkénti nettó yardok (7.0 yard) tekintetében.

Vagyis csak azért, mert Bridgewater nem dobott egy csomó mély labdát, ez nem teszi kevésbé hatékony irányítóvá.

Rhule ennek ellenére úgy véli, hogy Bridgewater képes a hosszú labdákra és utal arra a 45 yardos átadásra, amelyet az elkapó Ted Ginn Jr.-nak dobott a 7. heti, Bears elleni tavalyi győzelem során.

“Természetesen megvan a karja ahhoz, hogy megcsinálja.” mondta Rhule. “De azt hiszem, egyszerűen azt csinálta, amit kértek tőle.”

Mit fog kérni a Panthers Bridgewater-től 2020-ban? Rhule utalt arra, hogy több mély passz is elképzelhető, tekintettel a Carolina keretében szereplő elkapókra.

“Azt hiszem, az egyik legjobb dolog, amely a csapatunk egyik erőssége lehet, hogy Robby Anderson képes a mély játékokra. Curtis Samuel szintén. DJ Moore szintén.” mondta Rhule. “Úgy érezzük, hogy megvan a képességünk arra, hogy kihasználhassuk a mély labdákat és tudjuk, hogy Teddy képes erre.”

Ráadásul a Bridgewater nemcsak a rendszer elsajátítását mutatta meg, hanem azt a képességét is, hogy meg tudja tanítani másoknak, így azonos szinten lehetnek. Rhule azt mondta csütörtökön, hogy szerinte Bridgewater nem feltétlenül élvezte a virtuális holtszezon programot, mert ez korlátozta a képességét, hogy kapcsolatba tudjon lépni a csapattársaival az öltözőben. De a Panthers továbbra is megtalálta a módját, hogy meg tudja mutatni vezetői képességét, bizonyos megbeszéléseket az irányító vezet, mint például a blitz elleni védekezés.

“Emlékszem, amikor Eli Manning mellett ültem, mennyire figyeltem mindenre, amit mondott, mert annyira intelligens volt.” mondta Rhule. “És mi edzők vagyunk, azt gondoljuk, hogy tudjuk, de nem nekünk kell kiállnunk oda és elviselni az ütéseket. Tehát más érvei vannak, mint nekünk és Teddy-t hallgatva ez jutott eszembe. Olyan, mintha arcon ütnének, wow, tényleg, nagyon-nagyon intelligens. Látszik, ahogy az emberek hirtelen megállnak és hallgatnak rá.”

Szóval lehet, hogy vannak aggodalmak Bridgewaterrel kapcsolatban, Rhule azonban biztos abban, hogy az irányító úgy fogja irányítani a Panthers rendszerét, ahogy az edzői stáb szeretné.

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershungary.com