Bill Belichick camera

A mai napi híreket Cam Newton szerződtetése vezeti a New England Patriots-nál de ezen kívül egy másik hírrel kapcsolatban is előkerült a csapat neve. Ez pedig a tavalyi, újabb videós balhé ami miatt most szabtak ki büntetést.

Miután illegálisan filmeztek a Browns-Bengals mérkőzésen elvették a 2021-es harmadik körös Draft választásukat, 1.1 millió dollárra megbüntették a csapatot és a Patriots TV stábja nem készíthet felvételeket a mérkőzésekről az idei szezonban.

Az ügy hátterében az állt, hogy egy a Patriots-tól független cég dokumentumfilmet forgatott Do Your Job címmel amiben bemutatják, hogy a csapatok hogyan készülnek fel a következő ellenfélből. A Patriots megfigyelőinek munkásságát akarták megörökíteni csak nem sikerült ezt szabályosan megtenniük.

A Browns és a Bengals mérkőzésén megjelent egy háromfős akkreditált csapat. Az első probléma az volt, hogy a Browns a hírek szerint engedélyezte az egészet csak minderről elfelejtettek szólni a ligának és a Bengals-nak is.

További problémát jelentett, hogy a stáb a Bengals sajtószobájában videózott és a felvételeken a Bengals oldalvonalára illetve az ott történtekre koncentráltak. Az NFL rögtön lefoglalta a felvételt és a kiszivárgott hírek szerint a stáb 8 percen keresztül csak az oldalvonalat vette úgy, hogy tulajdonképpen semmi érdemi nem történt a pályán ami ezt indokolta volna.

Az vitán felül áll, hogy a Patriots az utóbbi évtizedek legsikeresebb csapata de az is, hogy nehezükre esik a szabályok betartása. Vagy ahogyan Belichick mester mondta anno, a szabályok helyes értelmezése.

twitter.com, Fotó: groomsadvice.com, insider.com