Teddy Bridgewater

Miután a Saints 2018. augusztus végén megszerezte Teddy Bridgewater-t a Jets-től, Joe Brady – aki akkoriban támadó asszisztens volt New Orleans-ban – sok időt töltött az irányítóval, hogy fel tudja venni az offense tempóját. Most ebben a szokatlan holtszezonban a Panthers előnyt kovácsolt ebből a korábbi kapcsolatból.

Noha minden bizonnyal más a rendszer, mint amellyel a Saints csapatánál találkoztak, a köztük lévő kapcsolat segítségével Bridgewater képes volt megértetni az offense-t a körülötte lévőkkel.

“Mindenkit, aki találkozott Teddy Bridgewater-rel, mindenkit jobbá tesz.” mondta Brady az újságíróknak egy csütörtökön tartott videokonferencia során. “Volt egy olyan napunk, amikor Teddy vezette a megbeszéléseket. Úgy gondolom, hogy ez nagyon fontos, hogy van egy srác, aki megérti a rendszer nagy részét és azt, amit csinálunk, van egy elképzelése és el tudja magyarázni, meg tudja tanítani másoknak. Úgy gondolom, az irányító szempontjából, ha képes vagy létrehozni egy játékot, képes vagy azt kommunikálni – még akkor is, ha eltér a korábban megismerttől – az is csak azt mutatja, hogy mennyire értékes vagy.”

Bridgewater azóta nem volt stabil kezdő, mióta 2016 augusztusában egy súlyos térdsérülést szenvedett. De tavaly 5:0-ás mutatót ért el a Saints csapatával, amikor egy hüvelykujj sérülés miatt Drew Brees helyett játszott.

Brady úgy véli, hogy az az idő, amelyet ő és Bridgewater együtt töltöttek 2018-ban, segítette, hogy edzőként jelentősen fejlődjön, mivel ez lehetővé tette számára, hogy egy irányítónak tanítsa az offense-t. Ráadásul értékes betekintést is adott Bridgewater gondolkodásába és tanulásába. Így amikor a vezetőedző Matt Rhule és a general manager Marty Hurney az idén tavasszal célba vette a 27 éves irányítót, Brady mindenben támogatta őket.

“Tudtam, mi volt Teddy Bridgewater-ben.” mondta Brady. “Tudom, hogy milyen győztes játékot játszik, játszott és fog játszani. Nagyon örülök, hogy végre újra ezt csinálhatja.”

A továbbiakban még néhány érdekességet olvashattok Brady virtuális sajtótájékoztatójából.

A Panthers irányító posztjának mélysége:

“Azt hiszem, nagyszerű holtszezonunk volt az irányítókkal: Teddy, Will Grier és PJ Walker. Sokat tanultam tőlük és ők is sokat tanultak tőlem. Azt hiszem, hogy az irányító edző Jake Peetz nagy munkát végzett, amikor megtanította nekik az offense-t és látni a versenyszellemet, az intelligenciát. Tetszik az irány és szeretem azokat az embereket, akik ebben az QB szobában vannak.”

Az offense tervezéséről az RB Christian McCaffrey-vel, mint kiemelt játékos:

“Elvállalsz egy munkát és Christian McCaffrey-t kell edzened – nem tudom, hány edzőnek van lehetősége arra, hogy egy ilyen kaliberű játékossal dolgozzon. Ő egy running back és képes mindent megcsinálni. De ha szigorúan futóként tekintünk rá, az igazságtalanság vele szemben. Úgy gondolom, hogy egy Christian McCaffrey-hez hasonló fickó szó szerint bármilyen poszton játszhat a pályán. Úgy gondolom, hogy ez az előnyünkre válhat, ha ki tudjuk használni. És úgy gondolom, hogy ennek az offense-nek a kritikus eleme nemcsak az, hogy az emberek mindig tudják, hol vannak a játékosok, hanem hogy megpróbálják a különféle formációkat, a különböző tempójú vagy személyi csoportokat felhasználni a kívánt előnyök létrehozására. Christian az egyike azoknak, akik egyértelműen az offense hajtóerejét képezik.”

Arról, hogy McCaffrey-t az elmúlt két szezonban nagyon sokat foglalkoztatták:

“Azt hiszem, Christian 429 alkalommal kapta meg a labdát az elmúlt évben. Természetesen ez nagyon sok, de ha van egy ember, aki képes ezt elviselni – egy személy, aki úgy tud vigyázni a testére, ahogy ő – akkor az Christian McCaffrey. Nem tudom azt mondani, hogy: “Hé, ez a szám 400 lesz. Ez a szám 350 lesz.” Nem tudom. Azt hiszem, hogy minden egyes meccs másmilyen lesz. Azt hiszem, hogy nagyon sok múlik majd azon, hogy a csapatunk többi tagját hogyan fogjuk használni. Elvárás, hogy Mike Davis, Reggie Bonnafon, Jordan Scarlett, Rodney Smith játéka is emelkedjen. Tehát attól függően, hogy hogyan teljesít a running back, az elkapó és a tight end szoba, ez nagyban befolyásolja Christian McCaffrey foglalkoztatottságát. Christian McCaffrey megfogja kapni a labdáit. Ha nem adnánk a labdát Christian McCaffrey-nek is, nem végezném el a munkámat.”

A Carolina guard posztjának mélységéről:

“Nagyon izgatott vagyok a támadófalat érintő igazolások miatt. Úgy gondolom, nagyszerű dolog, hogy John Miller-t vagy Michael Schofield-et megszereztük, ők olyan srácok, akik ismerik a támadófal edző Pat Meyer-t és tudják, hogy hogyan dolgozik. És ott van még Dennis Daley és Chris Reed érkezése a guard poszton. Izgatott vagyok emiatt. Pontosan olyanok, mint amilyeneket keresünk. Tetszenek az igazolások, amiket a fal esetében elértünk.”

DJ Moore eredményes 2019-es évéről és arról, hogy mi várható a jövőben:

“DJ egy dinamikus elkapó. Ő volt az első azok közül, akikkel találkoztam, amikor megkaptam ezt a munkát. Odajött hozzám és elmondtam neki, hogy izgatottan várom az idei évét. Nagy elvárásaim vannak DJ-vel kapcsolatban. .. Nagyon izgatott vagyok, hogy láthatom a fejlődését és a játékát a következő szintre lépni. De nem fogok referenciákat vagy elvárásokat felállítani. Biztos vagyok benne, hogy megvannak a saját céljai, de világos elképzelésem van arról, hogyan lehetne használni DJ-t az offense-ben, akárcsak a többi elkapót.”

Arról, hogy Robby Anderson mit adhat ennek az offense-nek:

“Dél-Floridából származom. Tudom, hogy milyen típusú játékos Robby Anderson. Az első, amit Robby nyilvánvalóan adhat, az a dinamikusság és a sebesség. De Robby nem csak egy gyors elkapó. Hihetetlen kezei vannak. Meg tudja csinálni a nagy játékokat és fel tud menni a labdáért. Akkor is dinamikus, amikor a kezével van a labda. Nagyon izgatott vagyok az igazolt elkapók miatt, a már itt lévő elkapók mellett. Amikor támadó koordinátor vagy és megpróbálod kihasználni a játékosokat és megtalálni az előnyöket, ha végig nézek a kereten, magabiztos vagyok a srácok miatt, akik ebben a csapatban vannak.”

Az első gondolatai Curtis Samuel-lel kapcsolatban:

“Curtis kritikus pont lehet a sikereink szempontjából. Jó lett volna, ha lehetőségem lett volna arra, hogy kimenjek egy edzésre és Curtis egyike azoknak, akit már nagyon szeretnék megnézni, hogy miben a legjobb. Azt hiszem, Curtis egy playmaker. Megfelel annak, amit keresünk egy ilyen típusú offense-be. Olyan srác, akit az egész pályán használhatunk és labdát adhatunk a kezébe és jó dolgok történnek. Láthattuk tavaly, hogy nagy játékokra képes a pályán és képes elkapni a labdát az üres területben. Izgatottan várom, hogy megcsinálja a következő ugrást.”

Arról, hogy edzőként fentről vagy az oldalvonal mellől dolgozik-e:

“Erről már beszélgettünk. Mindig is fentről dolgoztam. Élveztem a box-ban tartózkodást. Mindig úgy érzem, hogy a játék lelassul a boxban, de beszéltem erről Rhule-lal is és megbeszéljük majd, amint eljön az ideje. Van egy komfort szint, amikor a srácok körül vagyok. Tehát előfordulhat, hogy az előszezon során ez majd előjön. Két meccs fent, két meccs lent. De ez nem olyasmi, ami miatt nagyon aggódnék.”

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershungary.com