Lions astronaut

A Detroit Lions az 1986-os Draft 11. körében kiválasztott egy bizonyos Leland Melvin nevű játékost. Melvin a pályafutása alatt nem tudott pályára lépni a profi ligában de más dolog miatt mégiscsak híressé vált.

Az edzőtáborban combhajlítóizom sérülést szenvedett és augusztusban megváltak tőle. Októberben csatlakozott a Kanadai Futball Ligában szereplő Toronto Argonauts gyakorlócsapatához. Egy évvel később a Dallas Cowboys szerződtette de ismét megsérült a combhajlítóizma így visszavonult.

Ezt követően vált érdekessé a karrierje. 1989-től a Langley Kutatóközpont kutatójaként roncsolásmentes anyagvizsgálatokat végzett (NDE). Feladatai közé tartozott a termikus hővédő pajzs, a fémszerkezet hőmérsékletének ellenőrzése.

1991-ben az University of Virginia keretében anyagtudományi ismeretekből megvédte diplomáját. 1994-től a NASA/Lockheed Martin X–33 kísérleti űrrepülőgép fejlesztésének vezetője.

1998. június 4-től a Lyndon B. Johnson Űrközpontban részesült űrhajóskiképzésben. A NASA Tanár az űrben programja keretében az országban utazva népszerűsítette a tanárok és diákok részvételét az űrtudomány, a technológia és a mérnöki munka területein. Két űrszolgálata alatt összesen 23 napot, 13 órát és 38 percet (565 óra) töltött a világűrben. Űrhajós pályafutását 2010 októberében fejezte be. 2010-től at Oktatási Minisztériumon belül, a NASA a “Tanár az űrben” program felelőse.

Az egyik űrutazása során magával vitte a régi Lions mezét amelyet 2010-ben a Hall of Fame-nek adományozott. Szóval rosszmájúan mondhatjuk, hogy a Lions-nak több űrhajósa van mint Super Bowl-ja.

instagram.com, wikipedia.hu, Fotó: instagram.com, space.com