Panthers kicker

A Carolina Panthers speciális csapat koordinátora, Chase Blackburn még nem találkozott személyesen Graham Gano-val az idei holtszezon program során, ám Blackburn pozitív híreket kapott a rúgóról a tréner Kevin King-től.

Mivel Gano tavaly sérült volt, ellátogathatott a létesítménybe és rehabilitációs utasításokat kapott King-től, bár a csapat létesítményeit egyébként bezárták a COVID-19 járvány miatt.

“Visszajött és rúgott néhányat. Kevin-től kaptam friss híreket és minden jól alakul.” mondta Blackburn kedden délután egy újságírókkal folytatott videokonferencia során.

Gano kihagyta a teljes 2019-es szezont, miután augusztusban a bal lábának sérülése miatt sérült tartalék listára került. Ez lehetőséget adott a draftolatlan újonc Joey Slye számára, aki franchise-rekordot állított fel nyolc legalább 50 yardos mezőnygóllal. Összességében Slye a mezőnygólok 78,1%-át, míg az extrapont próbálkozásainak 88,6%-át értékesítette. Emellett Slye 70 kickoff-jából 66 lett touchback.

Mióta a Panthers csapatához érkezett a 2012-es szezon közepén, Gano a 165 mezőnygól kísérlet 85%-át, valamint a 247 extrapont kísérlet 95%-át értékesítette.

Ha Gano és Slye egészségesek lesznek az edzőtáborban, akkor a Panthers irigylésre méltó helyzetbe kerülhet a liga többi csapatához képest.

“Ez a csata a valóságban nagyon-nagyon pozitív helyzetet jelent, mert két nagyon jó rugónk van, igazán tehetséges lábakkal.” mondta Blackburn. “Az NFL-ben rengeteg csapat van, amely nagyon örülne, ha olyan verseny lenne náluk, mint amilyen nálunk van. Mindig vannak olyan versenyek és srácok, amikről valószínűleg nem tudsz az elején és ugyanez lesz a helyzet ebben a versenyben. Rengeteg időnk lesz erre, amikor visszatérünk a létesítménybe – bármikor is lesz ez – és végre tudunk dolgozni. Majd akkor fogunk erre összpontosítani. “

Itt van még néhány fontos dolog Blackburn sajtótájékoztatójából:

A szabadügynök Pharoh Cooper leigazolása visszahordó posztra:

“Úgy gondolom, ő már bizonyított. Megmutatta magát. Nyilvánvaló, hogy tehetséges visszahordó és elkapó. Ott van nekünk hátul ő; vannak más srácok is, akik meg tudják ezt csinálni. DJ Moore szintén lehet visszahordó; Christian McCaffrey is. Vannak srácaink. Vannak ott srácok. Van olyan fiatal srácaink, akik visszahordók lehetnek. Ez is egy izgalmas rész, mindegyik visszahordónak megvan a képessége és tehetsége hozzá.

A támadó koordinátor Joe Brady-vel kapcsolatos első benyomásairól:

“Egy kicsit voltunk már együtt, mielőtt leálltunk, valamint a Senior Bowl és a Combine során is találkoztunk. Sok beszéltünk a futballról mindkét helyen. Mindig dolgozik. Folyamatosan fejlődik. Folyamatosan keresi az új dolgokat. Számomra az életkora és az összes ilyen dolog relatív. Az a lényeg, hogy hány órát fektetsz bele, a felkészülés részletessége és a kommunikációs képessége másokkal, a legtöbbet hozza ki a többiekből. Azt hiszem, a csapatnál mindenki izgatott, hogy itt van.”

Blackburn játékosként szerzett tapasztalatairól a 2011. évi sztrájk során, összehasonlítva a COVID-19 járvány okozta korlátozásokkal:

“Nyilván van néhány hasonlóság. Néhány játékossal beszéltem erről egy másik megbeszélés során. Akkor nem engedték meg, hogy találkozzunk. Amint a draft véget ért, csak azok a draft választások voltak. Nem voltak újonc szabadügynökök. Nem tudták, hogy melyik csapathoz tartoznak, mert az újoncok szabadügynök piaca csak a sztrájk után nyitott meg. Tehát ezek az újoncok jóval előrébb tartanak, mert az összes információt megkapták és képesek voltak részt venni a megbeszéléseken és minden másban, még ha csak virtuálisan is. Belemerülhettek és megtanulhatták a játék mentális részét, ahelyett, hogy csak a fizikai dolgok miatt aggódtak volna.”

Arról, hogy a vezetőedző Matt Rhule rámutatott a speciális csapat fontosságára:

“Megmutatta a szavaival, a rászánt idejével és a folyamattal, sőt a csapatgyűlések során is beszélt a speciális csapatról, bemutatta videókon azt, hogy a dolgok hogyan kapcsolódnak a speciális csapathoz – támadásban és védekezésben egyaránt. Ez nem mindig történik meg. A velem folytatott megbeszélései – az interjúztatás is többrétegű volt. Mondhatjuk, hogy tudja, mit csinál. És idehozta speciális csapat edző asszisztensnek Ed Foley-t – egy újabb edző, aki már dolgozott vele és sikerrel jártak. Ebben a csoportban nagyon nagy tudás van és bele fognak adni mindent, figyelmet, időt az edzéseken, a felkészülés során és meg fogja követelni, hogy nagyszerűek legyünk . A speciális csapat nem egy átmenet, hanem egy fontos elem, amely megváltoztathatja a meccset.”

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershungary.com