Myles Garrett

A Cleveland Browns a rengeteg bust után végre megtalálta azt a játékosát aki a kiválasztási helyének megfelelően teljesít. Myles Garrett-et a 2017-es Draft első helyén választotta ki a Browns, a pályán mutatott teljesítményével hozza az elvárt szintet, a viselkedésével ugyan nem, de mindenképpen meg fogja tartani a csapata és még idén megkaphatja a megaszerződését.

Ez pedig nem lesz olcsó ugyanis a hosszabbításkor Garrett biztosan a liga legjobban fizetett pass rushere lesz. Jelenleg a Chicago Bears defensive endje, Khalil Mack mondhatja el magáról, hogy a liga legjobban kereső védője. Mack évente átlagosan 23.5 millió dollárt keres. A Bears védőjét Aaron Donald (22.5 millió), Demarcus Lawrence (21 millió) és DeForest Buckner (21 millió) követi a védőfalban.

Garrett idén lép újoncszerződésének utolsó évébe és mivel lehívták az ötödik éves opcióját így még kétéves szerződéssel rendelkezik. Az NFL-ben évek óta kialakult egy trend, hogy amikor egy Top játékossal hosszabbítanak akkor azt a liga legjobban kereső játékosává teszik. Ebből kiindulva Garrett számára nem sürgős a hosszabbítás mert jövő nyárig valaki még a lista élére állhat és így még több pénzt kaphatna.

Garrett a hároméves pályafutása során 30.5 sacket szerzett. Ebből 23.5-et az elmúlt két szezonban. A teljesítményével nincs baj de a személyisége miatt megosztó játékos. Főleg a tavalyi Mason Rudolph féle sisakverés után vált megosztó játékossá. Mindenesetre a hosszabbítását ez nem fogja befolyásolni és a hírek szerint akár már idén a liga legjobban kereső védője lesz.

twitter.com, Fotó: inquisitr.com, twitter.com