Carlton Davis

A Buccaneers cornerbackje megosztott a nagyérdeművel egy történetet, mely úgy 14 éves korában történt vele. Egy költöztetésben segített, amikor is a rendőrök lényegében rajtaütöttek autójukon, fegyvert szegeztek a benn ülőkre – Carlton Davis-t is ide értve- s kirángatták őket onnan.

A rendőri intézkedést azzal indokolták, hogy egy szemtanú hasonló leírást adott egy bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható banda autójáról. Davis elmondása szerint azóta is rossz érzés fogja el, ha meglát egy rendőrt. S érzi mennyire más egy rendőri intézkedés, ha színes bőrűekkel szemben történik.

Na kérem, akkor ezt a történetet is tegyük tiszta pelusba!

Legelőször is, a történtek sajnálatosak! Ugyanakkor mint mindenki, a rendőrök sem tévedhetetlenek. Igenis joggal feltételezhetjük, hogy a leírás illet Davisék autójára. Egy több tagú csoporttal szemben pedig nem lehet a “Jó napot megengednék, hogy…” kezdetű mondatokkal kezdeni egy intézkedést. Főleg egy olyan országban, ahol lényegében bárkinél lehet lőfegyver.

A rendőrök nem véletlenül lépnek fel hasonlóképpen a színes bőrű lakossággal szemben. Sajna a statisztikák – aki kíváncsi rá alant megnézheti- azt mutatják, ennek a rassznak egy jelentős része nem megy a szomszédba kölcsön kérni, ha egy kis erőszakot kell belevinni a mindennapi élet szürkeségébe.

A színes bőrüknek meg kell érteniük azt, amíg a közülük kikerülő bűnbandák tagjai – még ha ez köztük jelentse is a kisebbséget- egész városrészeket tartanak rettegésben, addig milyen fellépést várnak, amikor példának okáért egy rendőrjárőr megállít mondjuk egy négy tagú csapatkát? Vagy nem érzik azt, hogy a jelenleg is folyó tüntetés sorozaton, az agresszív, rendőröket támadó, fosztogató társaik semmissé teszik a többiek erőfeszítéseit? Azt tudnám javasolni, hogy ki kellene söpörni először a saját portán, mielőtt másokat vádolunk szemeteléssel!

Ha valakiben felmerülne, hogy a bejegyzés szerzője maga is rasszista, hát ki kell ábrándítsam. Nem az! Sőt! De azért néha a dolgok mélyére kellene látnunk és a probléma igazi okát keresni! Legalább néha!

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com

Fotó: buccaneers.com