Buccaneers protest

Az Amerikai Egyesült Államok elmúlt pár napja nem a futballról szólt, tulajdonképpen az NFL-ben sem. A liga, élükön Roger Goodell-lel kihátrált és elnézést kért, amiért korábban korlátozták és szankcionálták a térdeléssel tiltakozókat. Sűrű elnézést kértek a kisebbségi lakosságtól (gondolom a gyújtogatás közepette fosztogatóktól is-lásd videó) hogy a békesség megmaradjon. Drew Brees is szabadkozások közepette vonta vissza a himnusz alatti térdelésről alkotott gondolatait (itt is csak gondolom, hogy a liga nyomására) hogy csak ismételni tudom magam, a békesség megmaradjon. De milyen üzenete van ennek?

Egy teljesen szakszerűtlen és brutális rendőri intézkedés ( láthattuk a videót, ez abszolút így volt) elleni tüntetésnek így kell lezajlania? Nincs ennek valami olyan üzenete, hogy ha ezt csináljuk elérjük a célunkat? Azt valahogy még senki szájából nem hallottam, hogy elítéli a vandálokat, akik városokat dúlnak fel a tüntetés égisze alatt.

Milyenek lesznek az öltözők? Az NFL játékosok nem kezes bárányok. Fehérek, feketék, teljesen mindegy. Igazi gőzgép mindegyik. Richie Incognito-t példának okáért ki fogja pórázon tartani, ha egy színesbőrű társa esetleg beszól neki? Félő, hogy ez az egész az öltözői hangulatra is kihat majd. 

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com

Fotó: kstp.com