Platzgummer

Találtam egy érdekes játékost a New York Giants keretében Sandro Platzgummer személyében. Ezzel a névvel futóként, ráadásul se az egyetem se az életkor nincs feltüntetve? Leértünk a kondér mélyére, igazoltunk egy RB-t az osztrák ligából. Lássuk kiről is van szó.

5’11” magas, 201 lb tömegű játékos, aki a Swarco Raiders csapatából emelkedett ki. 2015 óta volt a csapat játékosa és az elmúlt öt szezonból négy alkalommal szereztek osztrák bajnokságot, tavaly hibátlan mérleggel, ráadásul Európa legjobbjai is lettek. Kulcsszerepe volt az osztrák válogatott 2018-as EB ezüstérmében.

Részt vett az NFL’s International Player Pathway Programban, amely nagy szerepet játszott abban, hogy megmutathatja magát nálunk. Októberben került megrendezésre Németországban az International Combine, majd télen komoly környezetben, Floridában az IMG Academy-n készülhetett Platzgummer, ahol számos reménység megfordult.

Persze még az is csodának számítana, ha a gyakorlócsapatot megcsípné, hiszen az NFL-ben már magas lesz a konkurencia. Azonban jó látni, hogy az európai játékosok is kapnak arra lehetőséget, hogy megmutassák a képességüket.

Volt már egy hasonló versenyzőnk Anthony Dablé személyében, de ő sem nálunk sem a Falcons-nál nem járt szerencsével. Ott van Markus Kuhn, aki Németországban indult, de az egyetemet már a tengerentúlon töltötte, így neki volt ideje felvenni az ottani ritmust. Persze egy edzőtáboros keretbe is óriási siker bekerülni, így egyik játékosnak sincs szégyenkeznivalója.

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu