Kap

Jim Harbaugh a San Francisco 49ers korábbi vezetőedzője egy múlt heti interjújában elmondta, hogy reméli korábbi irányítója még lehetőséget fog kapni az NFL-ben és teljesen abszurd a jelenlegi mellőzöttsége. A Minnesota-i események fényében pedig újra előkerült Colin Kaepernickügye.

Minnesotában zavargások törtek ki mert egy rendőri intézkedés közben meghalt egy színesbőrű amerikai. Kaepernick volt az első NFL játékos aki tiltakozását fejezte ki a feketékkel való bánásmód miatt és tiltakozási hullámot indított.

Harbaugh volt az az edző aki bedobta Kapernicket a csapatba és Super Bowl-t játszott az irányítóval. Az edző távozása után Kap elvesztette a kezdő posztját és a tiltakozás miatt máig nem talál állást pedig sokak, és nem csak Harbaugh, véleménye szerint megérdemelne még egy esélyt.

Kap hat éven keresztül szerepelt az NFL-ben és mindvégig a 49ers játékosa volt. 1.692 passzkísérletből 1.011 passza volt sikeres, 12.271 yardot, 72 touchdownt passzolt, 30 alkalommal adta el a labdát. Emellett 2.300 futott yardot és 13 futott TD-t szerzett.

Sok tartalékirányító örülne ilyen statisztikáknak és a jelenlegi események miatt felmerült, hogy a Minnesota Vikings-nak kellene szerződtetni. Ez viszont csak politikai üzenet lenne amivel igazából sem a helyzeten sem Kaepernicken nem segítenének.

nbcsports.com, Fotó: nflhu