Onside

A tulajdonosok szavaztak és elvetették azt az ötletet, hogy az onside kicket kiváltsák egy 4. és 15 yardos játékhelyzettel. A mérkőzések végén így a hátrányban levő csapat a kezdőrúgás helyett egy 4&15-öt is választhatott volna és ezzel visszaszerezhette volna a labdát.

A hírek szerint a szavazásnál 16 tulajdonos volt a változtatás mellett és pontosan ugyanennyi volt a változtatás ellen. Ez pedig messze van a szükséges kétharmadhoz mert 24 tulajdonos jóváhagyására van szükség.

A tulajdonosok problémásnak találták, hogy a hátrányban levő csapat túlságosan egyszerűen visszajöhetett volna. Az onside kicknél 10 yardot haladva arról a pontról következik a csapat ahol megszerzik a labdát. Az új lehetőségnél viszont “csak” minimum 15 yardot kellett volna szerezni így egy jó játékból akár azonnal touchdownt is szerezhetett volna a hátrányban levő csapat.

A másik problémát a bírók jelentik. Egy játéknál képbe kerülnek a sporik is mert egy holdingra, pass interferencere, stb.-re bedobott zászló új játékhelyzetet eredményezne. Már egy szabálytalansággal is teljesíteni lehetne a kísérletet.

Így tehát maradt minden a régiben és túlságosan sok comebackre nem kell számítani mert nagyon ritkán szerzik vissza a a labdát az onside kickel próbálkozó csapat.

twitter.com, Fotó: wkrc.com