Trevor Larence

Új sorozat, amely bemutatja a 2020-as NCAA szezon legfontosabb, legizgalmasabb játékosait. Sose lehet elég korán elkezdeni a készülést a szezonra. A Draft lezajlott, és már semmi komolyabb dolog nem lesz a szezonkezdésig.

Ha lesz szezon, ha nem ezek a játékos bemutatók, akkor is megállják a helyüket, ha minden az eredetiben zajlik és akkor is, ha nem. Épp ezért egy új sorozatot kezdenék el, melyben az általam legfontosabbnak, legizgalmasabbnak tartott játékosokat mutatnám be, hogy mindenki képben legyen azzal, hogy kikre lesz érdemes odafigyelni a 2020-as Egyetemi amerikai foci szezonban.

A rövid felvezető után rá is térnék a lényegre. Természetesen nem lehet mással kezdeni egy ilyen sorozatot, mint az Egyetemi amerikai foci jelenlegi legmeghatározóbb játékosával, Trevor Lawrence-el. A következőkben őt ismerhetitek meg jobban.

Trevor Lawrence

Születési dátum: 1999. október 6.

Helye: Knoxville (Tennesse)

Magasság: 198 cm (6’6”)

Súly: 100 kb (220 lb)

Kezdetek:

A sporttal a középiskolában kezdett komolyabban foglalkozni. A Georgia államban található Cartersville városban járt középiskolába, ahol az amerikai foci mellett kosárlabdázott. Első évében még megosztva játszotta a két sportot, de a tehetsége a fociban már korán megmutatkozott. Középiskolai freshmanként 3042 yardot és 26 TD-t hozott össze. Második (sophmore) évében kezdett inkább a foci felé tolódni és abban az évben már csak azt űzte komolyan. Ez a szezon már jobban sikerült neki és a 3655 yardja mellé 43 TD-t is passzolt. Ettől az évtől kezdve egy 41 győzelmes szériát hozott össze a Purple Hurricanes, Lawrence vezetésével. Ez a sorozat csak senior évében szakadt meg. Ez alatt az alábbi eredményeket érte el a Cartersville Purple Hurricanes és Trevor Lawrence közösen:

2 állami bajnoki cím

4 regionális bajnoki cím

Georgia állami rekord a passzolt yardok és Touchdownok terén (ezt a két rekordot korábban egy bizonyos Deshaun Watson tartotta)

A középiskola során Lawrence a valaha volt egyik legjobb középiskolai QB prospecté nőtte ki magát. A tanulmányok és a 4 év foci után végül 5 csilagos tehetségként, a Clemson egyetemet választotta. Hivatalosan 2016. december 16.-án mondott igent a Tigersnek és azóta az Egyetemi foci színpadján is alkotott egy kicsit.

Georgia's high school football player of the year

Egyetemi karrierje:

Freshman év:

A Clemsonnál mindenki benne látta az NFL-be távozó Deshaun Watson utódját. Egyetlen „ínséges” évet (már amennyire a 12-1-es mérleg az) kellett csak várni rá. A 2018-as szezont csereként kezdte meg, de mindössze az 5. hétig maradt ez így. Legyőzte a versenyben az akkori kezdő QB-t, Kelly Bryant-et és végérvényesen ő lett az NCAA amerikai foci új arca. A szezon hátra lévő részét veretlenül hozta le vele a Tigers, az ACC döntőben pedig a Pittsburgh ellen nyertek 42-10-re. 2. kiemeltként bejutottak a Playoff-ba, ahol az elődöntőben 30-3-ra győzték le a Notre Dame egyetemét.  Ezután jött a National Championship Game, amelyen hatalmas meglepetésre legyőzték 44-16-ra a Tua Tagovailoa által vezetett Alabama Crimson Tide-ot. Ezzel a győzelemmel Lawrence, az 1985-ös Oklahoma irányító, Jamelle Holieway, óta az első true freshman irányító, aki kezdőként győzelemre vezette csapatát az Egyetemi foci bajnokság döntőjében.

A 3280 passzolt yard, 30 TD és a támadó MVP cím a nagydöntőn és a Cotton Bowl-on elég volt neki az a Freshman of the year és az ACC Freshman of the year díjhoz. Tehát egy igazán eredményes évvel robbant be a köztudatba.

College Football Betting Underway as the Season Kicks Off in a Month

Sophmore év:

Az alapszakaszban semmit sem változott a teljesítménye. Ugyanúgy végigvitte a Clemsont egy 100%-os szezonon, amely során furcsa mód folyamatosan csúsztak hátra a Top 25-ös ranglistán. Voltak 5. helyen is, végezetül azonban ott voltak a Playoff-ban. Igaz, ehhez kellett a Georgia veresége az SEC döntőn, az Oklahoma meglepő veresége szezon közben a Kansas State ellen, na meg persze az ACC döntőn mutatott lehengerlő dominancia, amely során 62-17-re nyertek a Virginia Cavaliers ellen.

A sokak által lesajnált Clemson végül a 3. helyen került a PO-ba, ahol az egyik legkomplettebb csapat, az Ohio State Buckeyes várt rájuk. Nem sok jóra számítottak tőlük, ugyanis az ACC-ben nem a legveretesebb ellenfelek ellen kellett játszaniuk, és egy nagyon egyben lévő, erős csapat volt az ellenfél.

És a Fiesta Bowl ennek megfelelően is kezdődött. Másfél negyed játék után a Buckeyes 16-0-ra vezetett és úgy tűnt simán csatlakoznak az LSU Tigers mellé, a bajnoki döntőbe.

Na, de ekkor jött Lawrence aki előbb végigvezette a pályán a Clemson Offense-ét, majd a sikeres védekezés után ő maga vette a hátára a csapatot és egy 67 yardos futott TD-vel már csak 2 pont volt a hátrány. A második félidőben ott folytatta a Tigers ahol abbahagyta és végül, kisebb meglepetésre ők jutottak be a National Championship Game-be, ahol ez által Tigrises csata alakult ki.

Itt viszont már nem az ő szájuk íze szerint alakultak a dolgok. A meccs, ugyan számukra jól kezdődött, futott is Lawrence egy TD-t, de ezután már megjött a visszaesés és az All Time szezont hozó LSU simán megnyerte a bajnoki döntőt.

Jövője:

Harmadik és vélhetően utolsó egyetemi éve lesz. Játékban nagyjából ugyanazt várhatjuk tőle. Justyn Ross szintén harmadéves lesz, Travis Etienne visszatér senior évére, valamint egy 4 csillagos elkapó, E.J. Williams is a segítségére lesz. A fal se valószínű, hogy romlani fog előtte ugyanis az NFL-be távozók helyére csupa 4 csillagos középiskolai tehetségek érkeznek.

A 2020-as szezonnak egyértelműen a Heisman trófea legfőbb esélyeseként indul. Talán a 2021-es Draft másik top QB-ja Justin Fields lehet, aki megszorongatja, de, ha idén úgy játszik, mint eddig és nem szenved vereséget az általa vezetett Tigers, akkor azt hiszem, hogy nem kérdés a 2020-as Heisman győztes személye.

NFL karrierje:

Azt valószínűleg senki sem tudja megakadályozni, hogy ő legyen a 2021-es Draft 1/1-ese. Így, viszont sok más irányítóhoz hasonlóan, ő is egy újjáépülő és gyenge csapatba kerülhet. Természetesen semmi rosszat nem kívánok neki, de én kicsit féltem őt ettől, (ahogy más ilyen helyzetbe kerülő játékost is) nehogy ennek valami komoly következménye legyen az Ő karrierjére.

És hogy hol tudnám elképzelni őt? Nos, pillanatnyilag 2 opciót látok:

1.: Jacksonville Jaguars

Ők nem bírták el a 2017-es túlfizetett védelmüket és a Bortles vezette gyenge Offense-t.  Ezért pár rosszul sikerült szezon után rebuild-be kezdtek és ennek egyik fontos pontja lehet Lawrence.

Viszont ezzel szembe mehet az, hogy egy fiatal irányító, Gardner Minshew a Jags kezdője. Bár, nem is olyan rég láttunk olyat, hogy egy csapat ilyen helyzetben volt és elvitt egy jobb QB-t (Cardinals).

The Draft Network on Twitter: "Here's a version of the Trevor ...

2.: New England Patriots

Tekerjünk vissza az időben 9 évet.  Az Indianapolis Colts, a sérült és később távozó Manning miatt elég rossz helyzetbe került. Viszont mindössze egyetlen szezont kellett elengedniük azért, hogy egy újabb korszakos tehetséget szerezzenek. Ez volt a Suck4Luck projekt.

Na, de, hogy jön ide a Patriots? Brady távozott és mindössze egyetlen gyenge évre van szükségük Lawrencehez. Nem hasonló a két helyzet?

DailySportsDosage on Twitter: "It's all fun and games until the ...

Forrás:

Fanfactory

fanfactory.hu

Fotó: