Clowney Browns

Jadeveon Clowney még mindig nem talált magának csapatot pedig már több mint két hónapja megnyitott a szabadügynökpiac. A még elérhető legjobb játékosnak számít azonban a csapatok nem igazán kapkodnak utána aminek hátterében a fizetési igénye áll.

Clowney korábbi 1/1-es választottként a tavalyi szezont a Seattle Seahawks-nál töltötte de igazán nem jött be neki az egyéves kaland. 27 tacklet és 3 sacket szerzett ami pályafutásának leggyengébb szezonját jelenti.

Korábban a New York Jets, a Tennessee Titans és a Seahawks érdeklődéséről lehetett hallani de egyik csapat került igazán közel Clowney szerződtetéséhez. A Cleveland Browns még továbbra is érdeklődik iránta, helyük is van a fizetési sapkában de még így sem akarják megfizetni azt az összeget amelyet a védő vár.

A defensive end/linebacker nagyságrendileg évi 18-20 milió dolláros szerződést akar magának ami a mutatott játékához képest kicsit elrugaszkodott. Ilyen szerződést olyan pass rusher kaphat aki folyamatosan 12-15 sackes szezonokat produkál.

Clowney a hatéves pályafutása során azonban összesen csak 32 sacket szerzett. A legeredményesebb szezonjában is megáll 9.5 sacknél. Előbb-utóbb rá kell majd döbbennie, hogy alaposa lejjebb kell adnia az igényeiből.

brownswire.usatoday.com, Fotó: