Jamal Adams

A New York Jets vezetősége egy jó ideje tárgyal Jamal Adams-el a fiatal védő szerződésének meghosszabbításáról de holtpontra jutottak. Ezt követően arról lehetett hallani, hogy a Jets elkezdte árulni Adams játékjogát de később tagadták mindezt.

A Dallas Cowboys állítólag érdeklődött is iránta de sokallták a Jets által kért ellenértéket. A hírek szerint egy első és egy harmadik körös választást várnak Adams-ért. A trade után persze új, hosszútávú szerződést is kötni kell vele ami a becslések szerint évi 15 millió dolláros lesz.

A Jets-nek igazából nem kell kapkodnia mert lehívták az ötödik éves opciót így még kétéves szerződés köti hozzájuk a safetyt. Idén 7.1, jövőre 9.86 millió dollárt foglal el a fizetési sapkából. Anyagilag nem éri meg most megválni tőle.

Ha most elcserélik 3.5 millió dollárt szabadítanak fel a fizetési sapkából. Az ötödik éves opció teljes egészében felszabadítható idei vagy jövő évi trade esetén egyaránt. A csapat esetében annyi rizikó van az egészben, hogy jelenleg nagyon magasan van a safety értéke ami egy sérülés vagy egy gyenge szezon után lecsökkenhet.

Igazából senkinek sem érné meg a trade, Adams elmondta, hogy egész életében a Jets játékosa akar maradni és a csapat is borzasztóan jól járna a játékos maradásával. Szóval meg kell fizetni!

Fotó: twitter.com