Anthony Lynn

Az NFL vezetői a Rooney szabály kiterjesztésén gondolkodnak és a jelenlegi javaslat szerint különböző előjogokkal járna, ha az egyik franchise kisebbségi vezetőedzőt vagy general managert nevezne ki. Az ügy már most elég nagy felháborodást váltott ki a ligában és az egyik ilyen “kisebbségi” vezetőedző meg is szólalt az ügyben.

Jelenleg 3 afroamerikai (Mike Tomlin, Pittsburgh Steelers; Brian Flores, Miami Dolphins; Anthony Lynn, Los Angeles Chargers) és 1 spanyol származású (Ron Rivera, Washington Redskins) vezetőedző dolgozik az NFL-ben és közülük Anthony Lynn mondta el a véleményét.

A vezetőedző véleménye szerint néha a jó dolgok eléréséhez rossz dolgokat próbálnak ki. Szerinte nagyon sok képzett afroamerikai edző van a ligában akik megállnak a helyüket vezetőként is. Lehetőséget kell adni ezeknek az edzőknek de ezt most elkeseredettségből javasolták.

A szabály bevezetése érdekes helyzetet teremtene mert ha az egyik csapat kinevez egy kisebbségi vezetőedzőt akkor az nagyon nehezen fogja lemosni magáról, hogy csak a származása miatt kapta meg a posztot.

Emellett ha két egyforma képességű edző közül kell majd választani egy tulajdonosnak vagy GM-nek akkor az is döntő lehet, hogy az egyik kinevezése miatt pl. 6 hellyel feljebb kerülnének az akkori Drafton. Nem biztos, hogy ez a segítség nem inkább egyfajta megbélyegzés lenne.

twitter.com, Fotó: clutchpoints.com