Pats Bengals

Arról már korábban is volt szó, hogy az NFL dinasztiái nem a szabadügynökpiacon hanem a Drafton épülnek. Az utolsó hat évben csupán két olyan csapat volt a ligában amelyik nem választott olyan játékost a Drafton aki bekerült a Pro Bowl keretbe de mégis valahogyan más utat járt be a két franchise.

Ez a két csapat a New England Patriots és a Cincinnati Bengals. Az utolsó hat Draft lement úgy, hogy egyetlen kiválasztott játékosuk sem került be a gálamérkőzésre. Ennek ellenére a Patriots megismételte az évszázad eleji sikerkorszakát míg a Bengals szépen lassan a liga végére csúszott.

A Bengals 43 alapszakasz mérkőzést nyert meg, 51 vereséget szenvedett és 2 találkozója végződött döntetlennel. A 2014-es és 2015-ös szezonban bejutottak a playoffba de rögtön az első Wild Card mérkőzésen vereséget szenvedtek.

A Patriots ezzel szemben 74 alapszakaszt mérkőzést nyert meg és 22-öt bukott el. Mindegyik szezonban playoff résztvevők voltak, 12 győzelem, 3 vereség a rájátszásban és 3 Super Bowl győzelem. Mondhatnánk azt, hogy a siker titka a jó Draftban rejlik de Bill Belichick időről időre bebizonyítja, hogy neki ez sem számít.

Fotó: instagram.com, bleacherreport.com