A szabadügynökpiac már majdnem két hónapja megnyitott de azért még mindig vannak minőségi irányítók akik csapat nélkül állnak. Jameis Winston már “kiszállt” a versenyből mert a New Orleans Saints tartalékirányítója lesz de van másik korábbi 1/1-es irányító aki még szabadon igazolható.

Cam Newton-tól megvált a Carolina Panthers de eddig nem kapkodtak utána. A tavalyi sérülése megnehezíti a korábbi MVP dolgát mert a koronavírus miatt nem tudják megvizsgálni a csapatorvosok. Egy ideig a New England Patriots csapatát emlegették vele kapcsolatban és még mindig nem kizárható a Foxborouh-i kapcsolat mert Brian Hoyer és Jarrett Stidham számít a csapat két legjobb irányítójának. Ha megelégedne egy minimum szerződéssel akkor nem elképzelhetetlen, hogy a Pats játékosa lesz.

Joe Flacco-t Newton-hoz hasonlóan is elküldte a csapata és a riválisához hasonlóan a korábbi Super Bowl MVP is sérülésből tér vissza. Az már rég nem téma, hogy Flacco elit QB vagy sem inkább az a kérdés, hogy lesz-e olyan csapat amelyik esélyt ad neki tartalékként. Egy ideig az Eagles-t emlegették de Carson Wentz, Jalen Hurts, Nate Sudfeld és Kyle Lauletta szerepel a csapat rosterén így elképzelhetetlen, hogy szerződtetik.

Blake Bortles-t korábban a Draft harmadik helyén választotta ki a Jacksonville Jaguars és később hároméves 54 millió dolláros szerződést adtak neki. Nick Foles érkezése miatt lapátra került és tavaly a Los Angeles Rams tartalékirányítója volt. A kezdő poszt jelenleg fényévekre van így legjobb esetben is csak tartalék lehet az idei szezonban.

Mike Glennon igazából egész pályafutása során tartalék kalibernek számított annak ellenére, hogy a Chicago Bears hároméves, 45 millió dolláros szerződést kötött vele. Az elmúlt két szezonban csak 4 mérkőzés jutott neki az Arizona Cardinals és az Oakland Raiders csapatánál de mindegyik alkalommal csak csereként ugrott be.

Cody Kessler a Cleveland Browns egyik befuccsolt irányítói közé tartozik aki megjárta már a Jaguars és a Patriots csapatát is. Tavaly Tom Brady egyik tartaléka volt de az egész pályafutása során csak 12 mérkőzésen volt kezdő és egyáltalán nem nyújtott felejthetetlen teljesítményt. Tartalék vagy a tartalék tartalékának szerepe áll hozzá jelenleg a legközelebb.

Trevor Siemian a Peyton Manning után kétségbeesetten irányítót kereső Broncos projekt egy kísérlete volt és annak ellenére, hogy nagyon hittek benne az idő előrehaladtával egyre gyengébben teljesített. Végül elcserélték a Minnesota Vikings-al majd tavaly a New York Jets játékosa volt. Az elmúlt két szezonban egyszer kapott lehetőséget és 6 passzkísérlete volt. Kessler-hez hasonló dolgokra számíthat.

profootballrumors.com, Fotó: zimbio.com