Az NFL csapatok vezetői minden márciusban belevetik magukat a szabadügynökpiacba és hihetetlen szerződéseket vághat hozzá a játékosokhoz. A sikeres csapatokat azonban nem a piacon hanem a Drafton épülnek amit kitűnően megmutatott a Seattle Seahawks.

A Denver Broncos ellen Super Bowl-t nyerő csapat a 2013-as szezonban mindössze 4.4 millió dollárt költött olyan játékosokra akik máshol, illetve a pályafutásuk későbbi szakaszában, dollár 10 milliókat kereshetnek és keresnek is.

A siker kulcsa mindig abban rejlik, hogy a Draft késői szakaszában is kezdő szintű játékost szerezz mert az Ő újonc szerződésükkel rengeteg felhasználható helyhez juthat a fizetési sapkában.

Russel Wilson, Richard Sherman, Bobby Wagner, K.J. Wright, Doug Baldwin és Golden Tate összesen csak 4.4 millió foglalt el 2013-ban a Seahawks fizetési sapkájából. Összehasonlításképpen a hat játékos idén 91,92 millió dollárt foglal el a fizetési sapkából (kivétel Doug Baldwin mert Ő utoljára 2018-ban szerepelt a fizetési sapkában).

Fotó: instagram.com, rantsports.com