Panthers Draft

Amikor a general manager Marty Hurney a hónap elején beszélt a helyi médiával, megkérdezték tőle, hogy a Panthers milyen posztokat célozhat meg a közelgő drafton. A draft előtti sajtótájékoztatók hírhedtek arról, hogy kevés vagy egyáltalán nem hasznos információkkal szolgálnak. De ebben az esetben Hurney feltárta a teljes tervet.

“Amikor a defensive oldalt nézzük, azt hiszem, valószínűleg nem foglalkoztunk vele annyit, mint amennyit a támadó oldallal.” mondta akkor. “Tehát, ha azt kérdezné: ‘Melyik területre összpontosítanak a legjobban?’, most inkább a védelem mondanám, nem az offense-t.”

Hogy egyértelmű legyen a dolog, a Panthers nem akarta minden választását védőjátékosokra használni. De így alakultak a dolgok és Carolina lett az első olyan csapat a modern draft korszakában – amely 1967-ben kezdődött – amely minden pick-et védőjátékosokra használt fel.

“Nem igazán ezzel a tervvel vágtunk neki.” mondta Hurney, miután a véget ért a draft. “De alapvetően ragaszkodtunk a táblához és a csoportokhoz és az történt, hogy mind a hét választás védő volt. Úgy értem, már az elején tudtuk, hogy segíteni akarunk a védelemben – ezt tudtuk. De nem azt terveztük, hogy mind a hét választás a védekezésre fog elmenni. Csak így alakultak a dolgok.”

Hurney elismert néhány olyan esetet, amikor a Panthers támadó játékosokat akart megszerezni, ám ezek a falemberek és tight end-ek lekerültek a tábláról, mielőtt a Carolina kiválaszthatta volna őket. Eközben a vezetőedző Matt Rhule jól szórakozott az offense stábjával.

“Folyamatosan ugrattam a támadó koordinátor Joe Brady-t és a többi srácot: “Fizetünk mi még nektek valamit, srácok? Srácok, csináltok ti még egyáltalán valamit?”” mondta Rhule nevetve. “Ez egy egyedülálló helyzet. Nagy volt a forgalom ebben a holtszezonban, de szerintem nagyszerű dolog, hogy van itt van ez a fiatal, védőjátékosokból álló sereg, akik együtt fognak fejlődni a koordinátor Phil Snow rendszerében a következő pár évben.”

Ami a szombati választásokat illeti, az első segített a cornerback hiány enyhítésében Troy Pride Jr.-ral, aki lenyűgözte a Panthers-t érettségével az egész draft előtti folyamat során.

“Egy nagyszerű videokonferenciám is volt vele.” emlékezett vissza Rhule. “A feleségem valamit főzött a másik oldalon, ahol a videokonferenciát tartottam, majd utána megkérdezte: “Ki volt ez? Ez egy profi.” Ő egy igazán, nagyon érett srác és sokat játszott.”

Rhule és Hurney egyaránt kijelentették, hogy alaposan ellenőrizték Kenny Robinson-t, a safety-t, akit kiutasítottak a West Virginia-ból a hallgatói magatartási kódex megsértése miatt. Robinson maga nyitottan állt ehhez a dolgoghoz és nyílt levelet is írt róla a Players Tribune-ban.

“Mindent átnéztünk.” mondta Hurney. “Visszakerestük a dolgot és a végén úgy éreztem, hogy ez a fiatalember egy hibát követett el. De beszélgettem az emberekkel, akik ezt követően már az XFL-ben dolgoztak és azokkal az emberekkel, akik ismerik őt és mindenhonnan pozitív visszajelzést kaptunk.”

Rhule jól ismeri a defensive tackle Bravvion Roy-t is, miután a Baylor-ban edzette őt, de elmondta, hogy Hurney januárban az East-West Shrine Game során Roy-t alkalmasnak találta arra, hogy illeszkedjen a Carolina elképzeléseibe.

“Hurney felhívott és azt mondta: “Ember, a gyereked! ” – mert Bravvion játszott azon a meccsen – “Ott van a szeren.” mesélte Rhule. “És Bravvion egy olyan nagy ember, akiről az emberek nem tudják, mennyire atletikus. És nem hívták meg a Combine-ra. Meghívták egy All-Star mecvcsre, de nem a Combine-ra. Ha elment volna a Combine-ra, 4.8-at futott volna, nagyon magasra ugrott volna – ő egy nagyon jó sportoló. És úgy gondolom, hogy az elmaradt pro day-ek miatt soha nem volt esélye megmutatni, mire képes. De nyilvánvaló, hogy mi mindannyian láttuk.”

A cornerback Stantley Thomas-Oliver III esetében Rhule azt mondta, hogy a védő edzők szemmel tartották a végül hetedik körös választást a Combine-on.

“Futott egy jó időt az elején. És a cornerback edző Evan Cooper… ő azt mondta nekem: “Mester, annak a srácnak megvannak a méretei, a sebessége, a gyorsasága. Minden képessége megvan. Olyasvalaki, akit fejleszthetünk. Tehát korán felkerült a radarunkra.”

Most, hogy a Panthers-nek megvannak a draft választásai, a munka már megkezdődött a draftolatlan szabadügynökök bevonásával. És Rhule megjegyezte, hogy ezek a játékosok nem csak feltöltik a keretet, a klub azt várja, hogy néhányuk jelentős hatást gyakoroljon a csapat játékára. megemlítette példának az elkapó Robby Anderson-t, aki néhány évvel ezelőtt konzultált Rhule-lal arról, hogy draftolatlanként hová kellene aláírnia és a múlt hónapban korlátlan szabadügynökként jól fizető szerződést kapott.

“Nekem hihetetlenül fontos a draftolatlan szabadügynök folyamat.” mondta Rhule. “Nem úgy tekintek rájuk, mint az első körös játékosok a hetedik körös játékosok ellen, úgy tekintek rájuk, mint játékosok. Mindenki másképp jut el ide. Arról van szó, amit csinálsz, amikor ide érkezel.”

Miközben a Panthers-nek jól érzései vannak a keret jelenlegi állapotával kapcsolatban – Hurney megemlítette a 2019 vége óta végrehajtott kemény változásokat – a klub attól még nem fejezte be a keret kialakítását, mert egy történelmi draft osztályt hoztak össze, amely méltó dicséretet kapott az egész országban.

“Viccesen mindig azt mondom: “Szeptemberig nem játszunk”, de minden nap javítani akarunk a csapaton.” mondta Hurney. “Keményen dolgozunk a draftolatlan szabadügynök piacon, de folyamatosan figyeljük a távozó veteránokat is (a waiver listán) és az összes többi lehetőséget. Igen, még mindig van tennivalónk.”

Forrás: panthers.com

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershungary.com