Bucs Draft

The Buccaneers select… A Tampa Bay Buccaneers a Draft első napját arra használta fel, hogy megszerezzék Tom Brady jövőbeli védőjét. Egy helyet felmozogva, a 49ers-szel helyet cserélve a kiválasztott, Tristan Wirfs (offensive tackle-Iowa). A csere ára egy negyedik körös (117.hely) pick, míg a Bucs a 13. választás mellé megkapta a 49ers 7. körös (245.hely) választását.

S a második napon… Az Úr folytathatnánk, de itt csak Jason Licht választott. Minden esetre egy olyan safety-t sikerült második körben kiválasztani, aki gyors, energikus, igazi labdavadász és a secondary lényegében bármelyik pontján bevethető. Többen első körbe várták. Ő Antoine Winfield Jr. (5’9″ – 203) a Minnesota védője, akinek édesapja neves defensive back volt az NFL-ben. Reméljük az ősök nyomdokaiba lép!

Megérkezett a running back is a harmadik körben. Ke’Shawn Vaughn ( 5’10”- 214) a Vanderbilt futója személyesíti meg. Neki a 2018-as egyetemi éve volt kiugró, de nem volt rossz a 2019-es sem. A kiválasztás helyén értékének megfelelőnek tűnik.

Nem jött tehát a második napon irányító, vagyis lehet nem ebben az évben akarjuk megtalálni Tom Brady tanítványát.

A Bucs a harmadik napon négy játékost választott. A negyedik körben nem volt lehetőség.
Az ötödik körben érkezett egy akrobatikus elkapásokra is képes elkapó. Tyler Johnson (6’2″-205) ugyancsak a Minnesota Egyetemről érkezik és az elmúlt két évben TD-kben termelékeny volt. 12 és 13 db ilyen megmozdulás fűződött a nevéhez. Kiválasztását előbbre jósolták a drafton.

A hatodik körben egy védő falember érkezett Nebraskából. A két nebraskai Davis közül Tampába Khalil (6’1″-308) költözik.

A hetedik körben először egy szélső linebacker, Chapelle Russell (Temple, 6’2″-236) jött. Nála ki kell emelni a labdavesztések kiharcolásának és a játékszer megszerzésének képességét.

Majd jött még egy másik running back. Raymond Calais (Louisiana, 5’9″-185) akit én személy szerint max. visszahordónak tudok elképzelni.

Pár draftolatlan is aláírt, mint pl. Reid Sinnett (QB), Josh Pearson (WR), Javon Hagan (S), Nick Leverett (OL), Cam Gill (OLB), Zach Shackelford (C) és hogy Vita Vea ne érezze magát egyedül, régi egyetemi csapattársa a védőfalban, Benning Potoa’e.

Irányító, akiben potenciált is érez az ember tehát nem jött. Win now üzemmód? Bizonyára, még ha ennek sikerességében páran kételkedünk is. S hogyan értékelhetjük a draftot? Arra pár év alatt rá kellett jönnöm, egy draftot legkorábban két év múlva szabad értékelni.

Mert hát sikeresnek látszó játékosok sülhetnek be és sokra nem tartottak futhatnak be. Egy azonban biztos! Ezeknek a játékosoknak a sikeres beépülése elengedhetetlen egytől-egyig, hogy a Bucs a sikeres franchise-okhoz tartozhasson. S ennek megvalósulásától lesz valakiből jó, ezek elmaradása esetén pedig kimondhatóan rossz GM.

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com

Fotó: buccaneers.com