Draft Raiders

A Draft második és harmadik napján összesen 5 játékost szerzett a Raiders. Nem volt második körös választásuk és mivel nem tradeltek fel így egészen a 80. helyig kellett várniuk. A második napon két elkapó és egy linebacker érkezett a csapatunkhoz. Az utolsó napon egy támadófalemberrel és egy cornerbackel erősítettek.

A 80. helyen a Kentucky sokoldalú elkapóját Lynn Bowden Jr.-t választottuk. Az elkapó nem csak receiver poszton hanem running backként is bevethető sőt minimálisan még irányítóként is használható. Nagyon dinamikus játékos akit borzasztó nehéz megállítani mert a 166 futása során 48 alkalommal is leszerelte a rá támadó védőt. 1.530 futott yardot, 13 futott touchdownt, 1.303 elkapott yardot és 6 elkapott touchdownt szerzett az egyetemi pályafutása alatt.

A következő helyen ugyancsak a Raiders következett és Mike Mayock-ék ismét elkapót választottak. Bryan Edwards a South Carolina-ról érkezett. Az elkapó nagyon jól szakadt el a védőitől és a méreteinek köszönhetően szépen termelte a yardokat. Bowden-hez hasonlóan Ő is le tudja szerelni a védőket, az elmúlt két évben 27 broken tackleje volt az elkapások után. Az egyetemen eltöltött 4 szezonja alatt 3.045 elkapott yardot és 22 elkapott TD-t szerzett.

A 91. helyen következtünk volna de cseréltünk a Patriots-al. Átadtuk a harmadik (91.) és ötödik körös (159.) választásunkat és megkaptuk a Pats harmadik (100), negyedik (139) és ötödik körös (172) választását.

Így a 100. helyen következtünk és a Clemson linebackerét Tanner Muse-t választottuk. A védő a pálya közepén 401 snapet játszott a pályafutása során és csak 184 yardot, 11 first downt és touchdownt (együtt) szereztek rajta, 8 interceptiont és 1 kierőszakolt fumblet szerzett. Idővel bekerülhet a védelembe de egyelőre csak a speciális egységben kaphat szerepet.

A Draft utolsó napján két játékossal erősítettük meg a csapat keretét. Rögtön egy cserével kezdtük a napot, hogy felmenjünk a Clemson guardjáért John Simpson-ért. A 109. választásért átadtuk a 121. és a 172. választásunkat. A negyedik kör végén, az első kompenzációs pick helyén a cornerback Amik Robertson-t választottuk. Ezzel a választással a korábbi tradeek miatt véget is számunkra az idei Draft.

Simpson négy szezont játszott a Clemson-on és nem is akárhogyan teljesített. Két éve bekerült az All-American team harmadik, tavaly pedig az első csapatába. Több elemző az idei évfolyam legjobb guardjai közé sorolta. A cserével együtt is nagyon jónak tűnik ez a választás.

Robertson a Louisiana Tech játékosa volt. 184 tacklet, 14 interceptiont, 4 sacket, 3 touchdownt szerzett és 17 passzt védekezett le az egyetemi pályafutása során. Csak 54,3-as passr ratinget szereztek ellene az irányítók. Nagy steal lehet a kiválasztása mert sokan jóval korábra várták a cornerbacket.

Így tehát teljessé vált az idei Draft classunk és remélhetőleg hasonlóan jól fognak teljesíteni az idei fiataljaink mint a tavalyi újoncaink!

Forrás:

Las Vegas Raiders Hungary

raiders.blog.hu

twitter.com, Fotó: justblogbaby.com, twitter.com