Joe Burrow Bengals

Hajnalban megrendezték az NFL történetének első online Draftját és a hírek szerint hatalmas trade “cunamira” számítottak a Top helyeken de ez végül elmaradt. Ráadásul a Draft elején választó csapatok nem okoztak nagy meglepetést és azokat a játékosokat választották akikre előzetesen is számítani lehetett.

A Cincinnati Bengals kezdett és ahogyan az várható volt az LSU irányítóját, Joe Burrow-t választották (a borítóképen szerepel hogyan festett volna bármelyik másik évben). A Washington Redskins a pletykák ellenére nem cserélt és kiválasztotta az Ohio State defensive endjét Chase Young-ot akit a Draft legjobb játékosának tartottak. A harmadik helyen is Ohio State játékos következett, a Detroit Lions Jeff Okudah cornerbacket választotta.

A negyedik helyen kisebb meglepetés következett. A New York Giants-től offensive tackle volt várható de az némi meglepetést okozott, hogy Andrew Thomas lett a kiválasztott.

A Miami Dolphins pickjéről már szinte mindent lehetett olvasni az utóbbi napokban de az Alabama irányítóját Tua Tagovailo-at választották. A hatodik helyen is irányító következett, a Los Angeles Chargers az Orgeon QB-ját Justin Herbert-et választotta. Ez volt az NFL történetének harmadik Draftja, hogy három QB is elkelt az első 6 helyen.

A Carolina Panthers a hetedik helyen Derrick Brown defensive tacklet választotta. A 8. helyen az Arizona Cardinals következett és kiválasztották a Draft legsokoldalúbb tehetségét Isaiah Simmons-t. A Jacksonville Jaguars következett a 9. helyen akik a cornerback sorukat erősítették meg CJ Henderson-al. A Cleveland Browns a 10. helyen offensive tackle mellett döntött, az Alabama-s Jedrick Wills-t választották.

A 11. helyen a New York Jets a hihetetlen atletikus offensive tacklet, Mekhi Becton-t választotta. A Scouting Combine-on 5.10 mp alatt futotta a 40 yardot. A pick meglepetést okozott mert elkapót vártak tőlük. A Las Vegas Raiders, ezen névvel először, kiválasztotta az első elkapót, az Alabama-s Henry Ruggs III-t.

A 13. helyen a DeForest Buckner trade miatt a San Francisco 49ers következett de cserélt a Tampa Bay Buccaneers-el. A Bucs egy helyet jött fel amiért átadták a 14. és 117. választást és megkapták a 13. picket és egy hetedik körös választást. Tom Brady védelmére Tristan Wirfs offensive tacklet választották.

A 49ers egy pickkel később, annak ellenére, hogy mindenki elkapót várt, Javon Kinlaw defensive tacklet választotta. A Denver Broncos következett a 15. helyen, az Alabama elkapóját Jerry Jeudy-t választotta. A bejelentkezés szerint John Elway nagyon elégedett volt a választásával. Az Atlanta Falcons-tól arra számítottak, hogy felfelé fog tradelni de maradt a 16. helyen és kiválasztották a Clemson cornerbackjét A.J. Terrell-t.

 A Dallas Cowboys a 17. helyen az elkapósorának megerősítése mellett döntött és az Oklahoma wide receiverét, CeeDee Lamb-et választották. Ismét a Miami Dolphins következett, a Minkah Fitzpatrick trade miatt és ha már kiválasztották Tua-t akkor offensive tacklet hoztak Austin Jackson személyében. Ismét a Raiders következett és nagy meglepetésre Damon Arnette-t cornerbacket választották aki második, harmadik körös tehetségnek tartottak. Ismét a Jaguars jött és K’Lavon Chaisson linebackert választották.

A következő két helyen a Philadelphia Eagles és a Minnesota Vikings következett. Mindkét csapat az elkapósorát erősítette. Előbbi Jalen Reagor-t, utóbbi Justin Jefferson-t választotta. A 23. helyen a New England Patriots cserélt a Chargers-el. A 37., és a 71. választást kapták. A Chargers Kenneth Murray linebackert választotta.

A 24. helyen a New England Patriots következett és Cesar Ruiz személyében kiválasztotta az idei első centert. A 25. helyre felcserélt a 49ers, átadta a Vikings-nak az első (31), a negyedik (117) és ötödik körös (176) választását. Jött a már korábban várt elkapó, az Arizona State elkapóját Brandon Aiyuk-t választották.

Újabb trade következett, a Packers a Dolphins választásáért átadta az első (30) és negyedik körös (136) választását. Aaron Rodgers után választottak újra irányítót az első körben, Jordan Love lett a választottjuk. A következő két helyen a Seattle Seahawks és a Baltimore Ravens következett és mindkettő linebackert választott. Előbbi Jordyn Brooks-t, utóbbi  Patrick Queen-t választotta.

A Tennessee Titans a támadófalát erősítette, a Georgia offensive tacklejével Isaiah Wilson-al. A kör végén két hátracserélő csapat, a Dolphins és a Vikings következett. Mindkettő cornerbacket választott, előbbi Noah Igbinoghene-t, utóbbi Jeff Gladney-t. A kört a címvédő Kansas City Chiefs zárta akik kiválasztották az idei első running backet az LSU-s Clyde Edwards-Helaire személyében.

A 2020-as Draft első körének választottjai:

PickCsapatJátékosPosztIskola
1Cincinnati BengalsJoe Burrow QBLSU
2Washington RedskinsChase Young DEOhio State
3Detroit LionsJeff Okudah CBOhio State
4New York GiantsAndrew Thomas OTGeorgia
5Miami DolphinsTua Tagovailoa QBAlabama
6Los Angeles ChargersJustin Herbert QBOregon
7Carolina PanthersDerrick Brown DTAuburn
8Arizona CardinalsIsaiah Simmons LBClemson
9Jacksonville JaguarsC. J. Henderson CBFlorida
10Cleveland BrownsJedrick Wills OTAlabama
11New York JetsMekhi Becton OTLouisville
12Las Vegas RaidersHenry Ruggs WRAlabama
13Tampa Bay BuccaneersTristan Wirfs OTIowa
14San Francisco 49ersJavon Kinlaw DTSouth Carolina
15Denver BroncosJerry Jeudy WRAlabama
16Atlanta FalconsA. J. Terrell CBClemson
17Dallas CowboysCeeDee Lamb WROklahoma
18Miami DolphinsAustin Jackson OTUSC
19Las Vegas RaidersDamon Arnette CBOhio State
20Jacksonville JaguarsK’Lavon Chaisson LBLSU
21Philadelphia EaglesJalen Reagor WRTCU
22Minnesota VikingsJustin Jefferson WRLSU
23Los Angeles ChargersKenneth Murray LBOklahoma
24New Orleans SaintsCesar Ruiz CMichigan
25San Francisco 49ersBrandon Aiyuk WRArizona State
26Green Bay PackersJordan Love QBUtah State
27Seattle SeahawksJordyn Brooks LBTexas Tech
28Baltimore RavensPatrick Queen LBLSU
29Tennessee TitansIsaiah Wilson OTGeorgia
30Miami DolphinsNoah Igbinoghene CBAuburn
31Minnesota VikingsJeff Gladney CBTCU
32Kansas City ChiefsClyde Edwards-Helaire RBLSU

Fotó: espn.com, twitter.com