Henry Ruggs Raiders

Az első kör 12. helyén elkapó érkezett de nem pont az akire számítottunk. Jerry Jeudy és CeeDee Lamb volt a fő esélyes arra, hogy az idei Draft első wide receivere legyen. Pár napja kiszivárgott, hogy Mike Mayock mennyire elégedett Lamb-el és véleménye szerint kitűnően illeszkedik Jon Gruden rendszerébe. Mindenki borítékolta, hogy Lamb lesz a választott és lehet ezért is jelent meg a hír, hogy az ellenfelek vezetőit is megvezessék.

Az idei első választottunk végül az Alabama elkapója Henry Ruggs III lett. A 21 éves elkapó 1,8 m magas és 85 kg így finoman szólva sem tartozik a legnagyobb elkapók közé. Méreteit viszont a sebességével kompenzálja aminek köszönhetően csapata második számú elkapójaként is szépen termelte a yardokat.

Ruggs három szezonon keresztül volt az Alabama játékosa. 2017-ben 12 elkapásból 229 elkapott yardot és 6 elkapott touchdownt szerzett. Két éve 46 elkapásból 741 yardot és 11 TD-t míg tavaly 40 elkapósból 746 yardot és 7 TD-t szerzett.

Nagyon jól futja a routeokat és jó labdaérzékkel rendelkezik. A várakozások szerint nem csak a hosszú játékoknál lehet majd elővenni hanem a rövid yardos szituációknál is. Azonnali kezdő lehet így várhatóan a Tyrell Williams, Hunter Renfrow, Ruggs elkapóhármas lesz a csapat kezdője.

Forrás:

Las Vegas Raiders Hungary

raiders.blog.hu

Fotó: nflanalysis.net, twitter.com