Az első választásunkkal elkapót választottunk ahogyan arra számítani lehetett és a második helyen pedig cornerbacket, ahogyan arra is számítani lehetett. Azonban egyik helyen sem az érkezett akire számítani lehetett. Ez hatványozottan igaz a cornerback választásra.

Roger Goodell Commissioner a 19. helyen bejelentette, hogy Damon Arnette-t választottuk ki. A bent levő cornerbackek miatt igen meglepő volt a választás ráadásul Arnettet előzetesen második illetve harmadik körös ígéretnek tartották.

Arnette az Ohio State egyetemen játszott 4 éven keresztül. 140 tacklet, 5 interceptiont, 2 kierőszakolt fumblet szerzett és 22 passzt védekezett le. Viszont mindösszesen csak 3 touchdownt szereztek róla. Évenként csak egy elkapó járt sikerrel.

Az 1 az 1-beni védekezésben az egész évfolyamot figyelembe véve ellene szerezték a legrosszabb irányítómutatót az ellenfelek. A mérete és a játékbéli tulajdonságai miatt a szakértők véleménye szerint bármelyik védelmi sémában bevethető.

Az első pillanatra, és a másodikra is, igen igen meglepő volt a pick. Azonban a teljesítménye miatt bízzunk benne, hogy megfelelő döntést hozott Mike Mayock. A tavalyi classjára összességében nem lehet panasz, remélhetőleg az idei is hasonló lesz.

Forrás:

Las Vegas Raiders Hungary

raiders.blog.hu

Fotó: raiders.com, clutchpoints.com