Derrick Brown Panthers

A Panthers a 2020-as NFL Drafton a 7. helyen kiválasztotta a defensive tackle Derrick Brown-t az Auburn csapatából.

Brown, aki 2019-ben SEC Defensive Player of the Year választás volt, a Panthers egyik várt célpontja volt a draft előtti folyamat során. Az Auburn-ben töltött senior évében Brown 12.5 yrdveszteséges tackle-t, 4.0 sack-et, négy levédekezett passzt, két kierőszakolt fumble-t és fumble recovery-t szerezve a védelem meghatározó tagja volt. Brown teljesítménye All-American és All-SEC first team választást jelentett. Emellett döntős volt 2019-ben a Chuck Bednarik Award (az ország legjobb védője) és az Outland Trophy (az ország legjobb belső falembere) versenyében is.

Ezenkívül Brown tanulmányi eredményével is kitűnt az Auburn-on, megkapta a Lott IMPACT Trophy-t, amit az a legjobb védekező játékos kap meg, aki a becsületesség, érettség, teljesítmény, egyetemi tudás, közösségi szellem és kitartás tulajdonságait mutatja. Emellett 2019-ben Senior CLASS Award díjat is kapott, amit a nemzet legjobb tanulmányi eredményeket felmutató sportolójának adnak át.

Összességében Brown három évig volt kezdő az Auburn csapatában, ahol karrierje során 170 tackle-t- és 33.5 yardveszteséges tackle-t ért el.

Daniel Jeremiah (NFL.com) Brown-t a 2020-as draft osztályban a 4. helyre rangsorolta, megemlítve Brown “kiváló méretét, erejét és atletikus képességét a védekező tackle poszton”.

“Mint passzsiettető, gyors első lépése van és nagyon hatékonyan használja a kezét.” írja Jeremiah. “Erős mozdulatokkal nyeri meg a párharcokat. A futás ellen könnyen tartja a támadási pontot. Az Auburn játékosa robbanékony ütésével választja szét a blokkolókat, amely lehetővé teszi a számára, hogy gyorsan odaérjen és megcsinálja a játékot. Összességében egy komplett játékos, aki képes dominálni mind a három down során. Az 1. naptól kezdve meghatározó lehet.”

Brown az NFL Combine-ra februárban jelentkezett, 196 cm magas és 148 kg, a fekve-nyomás során 28 ismétlésig jutott.

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershungary.com