First Round Draft

Nagy kavarodás lehet az NFL Drafton, legalábbis a pletykák alapján számos váratlan lépésre számíthatunk. Véleményem szerint nem lesz sokkal magasabb a meglepő pickek száma, hiszen mindig vannak érdekes húzások. Most felsorolom azokat a második napra várt játékosok, akik már (helyi idő szerint) csütörtök este kortyolhatják a családjukkal a pezsgőt.

Clyde Edwards-Helaire, RB (LSU)

Nem véletlenül lett bajnok az LSU, számos ígéretes tehetséget adnak idén a ligának. Az egyik ilyen Clyde Edwards-Helaire, aki sokszor kisegítette Joe Burrow-t és a profik között is képes lehet arra, hogy megtegye azt az 1-2 yardot, amely a drive megmentéséhez szükséges lehet. Agilis futó, aki a testalkata miatt büntetni is tudja az ellenfeleit.

Tee Higgins, WR (Clemson)

A Lamb-Jeudy-Ruggs hármas áll a ranglisták élén, mögöttük azonban számos tehetséges WR sorakozik fel akiket az 1-2. kör környékére várnak, így 6-7 elkapó is bekerülhetne ebbe a felsorolásba. Tee Higgins inkább ennek a végéhez tartozik, de a játékstílusa alapján elképzelhető, hogy meglátja benne valaki a következő A.J. Greent, így nem fog habozni és elviszi a Clemson elkapóját.

Denzel Mims, WR (Baylor)

Az Eagles-t emlegetik, mint Mims lehetséges célállomása, a 21. helyen választ a csoportriválisunk. Higgins-hez hasonló testalkatú játékosról van szó, aki egy remek 2019-es éven van túl. A combine-on szinte minden számban jól teljesített, a 3 cone drillje különösen kiemelkedő volt.

Cesar Ruiz, C (Michigan)

Ideális választás lenne nekünk a második körben, de félek, hogy akkor már nem lesz elérhető. Egyértelműen őt tartják a legjobb belső falembernek és ha valakinek egy ilyen játékosra lesz szüksége, akkor nem fog hezitálni.

Jeremy Chinn, S (Souther Illinois)

Olvastam egy olyan tweetet, amely alapján ő lehet az első safety akit kivisznek. Ezt kissé túlzónak tartom, viszont hozzá kell tenni, hogy Grant Delpit mélyrepülésben van. Kis suliból jön Chinn és van még mit csiszolni a játékán, de nagy potenciál lakozik benne és kiváló strong safety lehet az NFL-ben.

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu