Draft RB Tampa

A Buccaneers futójátéka nem tartozott az elit kategóriába és akkor nagyon finoman fogalmaztam. Jelenleg egy darab futó, Ronald Jones képviseli a rosteren a running back-eket, ami önmagában nem jelent túl nagy megnyugvást. Ugyanakkor a jó futójáték sokszor nagyobb részt függ a blokkolástól, mint magától a futó megmozdulásaitól. Ebben is minőségi változás szükségeltetik.

Tom Brady érkezésével új éra kezdődik. Már csak abban a tekintetben is, hogy neki aztán igazán kijár a védelem a faltól és kijár a munkáját támogató futójáték. Ebben a helyzetben adja magát a helyzet, a Buccaneersnek be kell ruháznia egy minőségi támadó falemberre a drafton, aki nem csak pass protection-ben, de futás blokkolásban is remek.

Jedrick Wills (6’5″, 320 lbs.) az Alabama offensive tackle-je mindenképpen ez a kategória. Wills mögött a Bama futója Najee Harris 1224 yardot és 13 TD-t ért el 2019-ben. Ugyanakkor a támadó szinte teljesen biztosan elkel a top 10-ben. Vagyis a 14. hely nem elég a megszerzésére. Egy felmozgás esetén szóba jöhet, mint a Bucs által felkínált ellenérték egy játékos játékjoga. Ő a tight end, O.J. Howard, akit már a tavalyi holtszezonban is megpróbált elcserélni a Bucs, s ez a terv legfrissebb hírek szerint most újra előtérbe került.

Nem ártana persze minőségi frissités running back poszton sem. Mivel az említett koreográfia szerint a Bucs első körben támadó falembert választ, az általunk korábban vizionált első körös running back draft nem működőképes. A második körtől az alábbi futók jöhetnek szóba, főleg ha egy kis minőséget is várunk.
Jonathan Taylor (5’11”, 219 lbs) Wisconsin. Ő DeAndre Swift mögött a második helyen rangsorolt futó. Komplett játékos, viszont nála meg kell említenünk az elég sok (15 db) elveszített labdát.

J.K. Dobbins (5’10”, 217 lbs.) Ohio. Ha egy olyan running back kell, aki kiválóan olvassa az előtte lévő játékot, kiváló választás. Ugyanakkor pass protection képességei nem jók.

Zack Moss (5’9″, 223 lbs.) Utah. Ha olyan futó kell, aki kontakt után is tud yardokat hozni, ő is szóba jöhet. Ugyanakkor nála a sok sérülést kell megemlíteni.

Cam Akers (5’10”, 217 lbs.) Florida State. Egy rendkívül erős és atletikus játékos, de az irányító megvédésében tőle sem várhatunk túl sokat.

Nehéz tehát ez a kérdéskör. Felmozgás, csere ellenérték, és a legkisebb kudarcfaktor lehetőséget rejtő running back megtalálása szükséges. Utóbbi eddig úgy egyébként sem volt a Bucs GM és megfigyelőinek erőssége. Szóval! Hogyan lesz ebből jó futójáték?

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com