Javon Kinlaw_2

Van egy mondás az NFL-ben ami szerint ha nem létezne a liga akkor a játékosok többsége börtönben ülne. Ez igaz viszont az éremnek van egy másik oldala is. Sokuk igazán mélyről jött így náluk jobban kevesen tudják megbecsülni azt, hogy a profi ligában játszhassanak. Ilyen az idei Draft egyik legjobb defensive tackleje Javon Kinlaw is.

A jelenleg 22 éves tehetség 11 évesen hajléktalanná vált majd több hét után egy omladozó ház alagsorába költöztek be ahol víz se volt. Miután beomlott a tetőszerkezet el kellett költöznie apjához aki többször is megverte. Ezután csak sodródott, kimaradt az iskolából, egész nap metrózott mert az legalább fűtött volt.

Egy edző, Will Muschamp segítségével a Jones College egyetemi előkészítőjébe került majd miután elvégezte a programot elvitte magával a Dél-Karolinai egyetemre. Itt talált végleg magára, fegyelmezett lett, edzett, elkezdett rendesen tanulni, igazán komolyan vette a futballt és az NCAA egyik legnagyobb tehetsége lett.

Javon Kinlaw

Az egyetemen eltöltött három szezonja alatt 93 tacklet, 10.5 sacket szerzett és tavaly bekerült az All-SEC első csapatába. Jelenleg TOP 20-as tehetségnek számít de egyesek szerint a 10-ben is kiválaszthatják. Biztosan jól fog járni a Kinlaw-t kiválasztó csapat mert a hozzáállásával biztosan nem lesz baj és értékelni fogja a lehetőséget.

Fotó: youtube.com, clutchpoints.com